Imantas Motiejūnas mėgo prabangą. Už mūsų visų pinigus

Šiais metais įvykusiuose Seimo rinkimuose Telšiuose buvo reklamuojamas, kaip sąrašinis „valstiečių“ kandidatas, Imantas Motiejūnas, stende skelbęs: „Socialiai atsakinga politika kiekvienam. Nuo vaiko — iki senjoro“. Prabangos prekės aiškiai iliustruoja, kiek I.Motiejūnas siekė „socialiai atsakingos politikos“.

„Kalvotoji Žemaitija“ dar praėjusį pavasarį pradėjo domėtis, ar tikrai buvo pirkti brangūs telefonai ir kompiuteriai merui Kęstučiui Gusarovui ir tuomečiam Savivaldybės administracijos direktoriui Imantui Motiejūnui. Deja, į pateiktus klausimus atsakymų negavome. O štai dabar sužinojome: 2019 metais K.Gusarovui nupirkti išmanusis telefonas už 404 eurus, nešiojamasis kompiuteris — už 1 tūkst. 123 eurus. Merą pirkinių brangumu stipriai pranoko I.Motiejūnas: jam nupirktas išmanusis telefonas už 1 tūkst. 449 eurus, planšetė — už 1 tūkst. 749 eurus, nešiojamasis kompiuteris — už 3 tūkst. 149 eurus. Iš viso minėti daiktai kainavo 7 tūkst. 875 eurus.

Alvydas Ivoncius

Į klausimus neatsakė
Balandžio 23 dieną tuomečio Savivaldybės administracijos direktoriaus Imanto Motiejūno klausėme: „Naikinamos mokyklos, jose dirbančių sargų etatai, Savivaldybės administracijoje viskas priešingai: Jūsų valia net kelių šimtų Savivaldybės administracijos darbuotojų darbas įvertintas labai gerai, todėl paskirti didesni atlyginimai, o labiausiai jie didėjo valdininkams. Ar galėtumėte įrodyti, kad Savivaldybės administracija po tokių sprendimų „taupiai, efektyviai naudoja lėšas“. Kiek pernai, palyginti su ankstesniais metais, Savivaldybės administracija sutaupė lėšų, optimizuodama savo veiklą, įstaigos veiklai būtinus paslaugų ir prekių pirkimus? Ar tiesa, kad Jūs pernai ar šių metų pradžioje nusipirkote brangius planšetę, kompiuterį ir mobilųjį telefoną, kiek šie daiktai kainavo?“
Nė į vieną iš pateiktų klausimų I.Motiejūnas neatsakė. Apskritai jis tuo metu ir jo vadovaujama Savivaldybės administracija vengė atsakyti į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus. I.Motiejūnas taipogi nepaaiškino, nors ir buvo klausiamas, kodėl taip daroma.
Visos Savivaldybės įstaigos raginamos taupyti. Visos galėtų pateikti ilgus sąrašus, ko joms reikia. Ir viskam neužtenka pinigų.
Kaip supratote, pernai I.Motiejūno klausėme: „Ar tiesa, kad Jūs pernai ar šių metų pradžioje nusipirkote brangius planšetą, kompiuterį ir mobilųjį telefoną, kiek šie daiktai kainavo?“ I.Motiejūnas, aišku, į klausimą neatsakė.
Neatsakė I.Motiejūnas ir į naujus, jam kaip Savivaldybės tarybos nariui, pateiktus klausimus: „Kai Jūs vadovavote Savivaldybės administracijai, Jums, kaip šios įstaigos direktoriui, buvo nupirkti brangūs telefono aparatas, planšetinis ir nešiojamasis kompiuteris, kainavę per 6000 eurų. Prašome paaiškinti, kodėl Jums prireikė tokių brangių daiktų, ar nebūtų užtekę kasdieniam darbui gerokai pigesnių? Kai Savivaldybės įstaigoms lėšų trūksta būtiniausioms reikmėms, Jums pirktų daiktų kainos nemaloniai stebina. Ar Jums atrodo, kad buvo padoru pirkti stebinančiai brangius minėtus daiktus?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 95 (10307)

 

 

 

 

3 Komentarai

  1. Oho, apetitas tikrai didelis, gėda pelėda. Kur žiūri audito ir finansų kontrolės tarnybos? Kodėl Telšiuose visada tokia betvarkė? Reikia dabartiniam administracijos direktoriui ištaisyti buvusio klaidas, atiduokit pono Motiejūno kompiuterius ir planšetes architektams arba buhalterijos darbuotojams.

Komentarai nepriimami.