Karantinas ir ligos sujaukė politinius planus

Mantui Servai (kairėje) mero pavaduotojo kabineto duris užtrenkė karantinas. Dėl karantino neįmanoma patenkinti Kazio Lečkausko pareiškimo.

Rašėme, kad susibūrė nauja socialdemokratų, darbiečių ir konservatorių valdančioji koalicija. Ji pasidalijo ir politinio pasitikėjimo pareigomis: Savivaldybės administracijos direktoriaus — socialdemokratui Tomui Katkui, jo pavaduotojo — darbiečiui Rimantui Adomaičiui, mero pavaduotojo — konservatoriui Mantui Servai. Tačiau, paskyrus Savivaldybės administracijos direktoriumi T.Katkų, kitų pareigų šturmas įstrigo. Vicemeras Kazys Lečkauskas buvo parašęs pareiškimą, kad atsistatydina, tačiau dabar pateikė kitą pareiškimą, kuriuo pranešė atsiimantis atsistatydinimo pareiškimą.

Alvydas Ivoncius

Išniro teisiniai keblumai
„Kalvotajai Žemaitijai“ K.Lečkauskas sakė, jog naują pareiškimą parašė dėl to, kad dėl karantino negalima surengti Savivaldybės tarybos posėdžio. Vicemerą renka ir atleidžia Savivaldybės taryba, o toks jos posėdis, kad būtų galima susirinkti slaptam balsavimui, dabar negalimas. Galiojant K.Lečkausko pareiškimui dėl atsistatydinimo, darbdavys — Savivaldybės taryba — turėtų spręsti: tenkinti jį ar ne.
Kita vertus, kažin kiek įmanoma netenkinti ketinančio darbą palikti žmogaus pareiškimo. Vis dėlto čia kalbama apie tokią situaciją, kai sprendimą dėl pareiškimo tenkinimo priima ne vienas asmuo, o Taryba.
Pasak K.Lečkausko, kad neliktų teisinių neaiškumų dėl jo pareiškimo atsistatydinti patenkinimo, jis tą pareiškimą atsiėmė. Tačiau vėlgi neaišku: ar teisiškai tai gali padaryti, nes praėjo daugiau nei trys dienos. Tokiais atvejais sprendimą turi priimti darbdavys. O jis — ta pati Taryba. Kitaip sakant, galbūt tik ji gali nuspręsti, leisti ar ne vicemerui atsiimti atsistatydinimo pareiškimą. Pasak K.Lečkausko, dabar visas teisines aplinkybes aiškinasi teisininkai.

Neketina priešintis partiečių valiai
K.Lečkauskas sakė, kad galbūt yra pirmas Lietuvoje vicemeras, nusprendęs savo noru atsistatydinti, neverčiamas tai daryti ligos ar kitokių asmeniškai svarbių aplinkybių. Susibūrus naujai valdančiajai koalicijai, kaip minėta, vicemero pareigos numatytos konservatoriams.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 97 (10309)

3 Komentarai

  1. jei taip visiškai sujaukus bebrų planus ir juos visus išvaikius. rajonas tik atsigautų, juokio nuostolio nepatirtume. o jie patys tesimoko ir teina darbą dirbti, nes daugelis parazituoja metų metus

  2. Keik tam Lečkauskiou metu? A jau nabier žmuonių, ka aštuntą dešimtį enontės tor vargtė, tėkras vargšielis, leskėt žmuogou ilsieteis, džiaugteis dar lėkusiu gyvenėmu…

Komentarai nepriimami.