Karvių priešpienis — kokia jo nauda, kaip vartoti ir kur jo gauti?

Galbūt jau žinote, kad priešpienis gyvybiškai svarbus kiekvienam, vos tik šį pasaulį išvydusiam kūdikiui. Jį pradeda gaminti moters organizmas prieš pasirodant pienui. Priešpienis šviesesnis ir skaidresnis nei pienas. Jame kur kas daugiau organizmui reikiamų medžiagų, o svarbiausia, antikūnų, reikalingų kovoje su virusais ir bakterijomis. Juk net švarioje gimdymo palatoje pilna įvairių mikroorganizmų, su kuriais tenka susipažinti mažylio imuninei sistemai. Dėl to priešpienis — tai imuninės sistemos aktyvavimo užtaisas, lemiantis ar sėkminga bus pirmoji adaptacija.

Karvės pieną ir jo produktus daugelis naudoja beveik kasdien, tačiau jis nėra toks vertingas, o kartais net visai netinkamas ir apsunkina žmogaus virškinimo sistemą. Karvės priešpienio paskirtis tokia pati, kaip ir motinos priešpienio — padėti stiprinti imuninę sistemą, „apmokyti“ ją reaguoti į ligų sukėlėjus ir papildyti reikiamomis medžiagomis.
Mokslininkai neseniai išrado gamybos būdą, kaip kokybiškai apdoroti karvės priešpienį, kad išliktų visos būtinos medžiagos ir jas galima būtų panaudoti papildų bei kitų sveikatai stiprinti skirtų medikamentų gamybai. Rinkoje jau galima rasti nemažai įvairių pasiūlymų, kurių sudėtyje yra priešpienio, tačiau reikėtų atidžiai rinktis.

Kuo ypatingas karvės priešpienis?
Pasak biohakerio, sveikatos eksperto, BIYOMA ir GERA KARMA prekinių ženklų vadovo Andrejaus Petrušos, karvės priešpienis savo sudėtimi panašus į žmogaus. Jame galima rasti:
* A, C, E ir B grupės vitaminų;
* Magnio;
* Baltymų, tokių kaip laktoferinas ir antikūnai. Jie dalyvauja imuninės sistemos procesuose;
* Augimo hormonų;
* Ir kitų svarbių medžiagų.
Suaugusiam žmogui, gyvenančiam gana sudėtingomis miesto sąlygomis, kai dažnai patiriamas stresas, per didelis darbo krūvis, žalingi įpročiai ir netinkama mityba, sutrinka natūrali imuninė sistema. Nors ląstelės nuolat atsinaujina, tačiau jei gyvenimo būdas nekinta, organizmas praranda atsparumą. Štai tada pradedama dairytis pagalbos ir informacijos.
„Kartu su kitais ekspertais ir mokslininkais, kurdami reikalingiausių papildų seriją, analizavome, kas efektyviai gali prisidėti prie imuninės sistemos stiprinimo. Kadangi esu natūralumo šalininkas, ieškojau atsakymo nagrinėdamas gamtoje randamas medžiagas ir pagrindines imuniteto silpnėjimo priežastis. Tiesą sakant, net nereikia būti ekspertu, internete lengvai rasite informaciją, kad stiprus imunitetas priklauso ne tik nuo genetikos, bet ir nuo žarnyno veiklos. Kuo jame daugiau gerųjų bakterijų ir kitų su virusais bei bakterijomis kovojančių elementų, tuo geresnė savijauta ir atsparumas ligoms. Dėl to į papildą imunitetui (BIYOMA „Immunity complex“) probiotikus ir prebiotikus.
Tačiau tai dar ne viskas. Ne mažiau svarbus ir karvės priešpienis. Jame, mokslinių tyrimų metu, atrasta veiklioji medžiaga vadinama transfer faktoriumi. Ji tarsi išmintingas informacijos pernešėjas, apmokantis ląsteles atitinkamai reaguoti į kenksmingas bakterijas ir virusus. Transfer faktoriaus sudėtyje yra antikūnai, tokie kaip IhM, IgG ir IgA. Jų dėka galime net nejausti, kaip organizmas operatyviai susitvarko su įsibrovėliais“,— pasakoja Andrejus Petruša. Taigi BIYOMA „Immunity complex“ greta probiotikų ir prebiotikų rasite karvės priešpienį. Sveikatos ekspertas akcentuoja, kad priešpienio kiekiai riboti, todėl tai nėra masinės gamybos produktas. Be to, laboratorijose jį reikia apdoroti ir pašalinti nereikalingus elementus, tokius kaip alergenai, laktozė ir pašalinės medžiagos, patekusios iš karvių organizmo.

Karvės priešpienio vartojimas
Įprastai papildų sudėtyje esantis karvės priešpienis nesukelia jokio šalutinio poveikio. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į bendrą papildų sudėtį.
Pasak Andrejaus Petrušos, bet koks papildas nėra nei maistas, nei stebukladarys, tačiau gali padėti greičiau sustiprinti sveikatą, jei tuo pačiu metu subalansuosite mitybą ir sumažinsite kitų žalingų faktorių įtaką.
Vartoti reikia taip, kaip nurodyta ant pakuotės ar informaciniame lapelyje, neviršijant dienos rekomenduojamos dozės. Jei nesate tikri dėl saugumo, galite konsultuotis su produktą parduodančiais atstovais ar gydytojais.
BIYOMA „Immunity complex“ produktas pagamintas ir supakuotas Europos Sąjungoje pagal GMP, GHP, H.A.C.C.P ir ISO22000:2018 Standartus.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.