Vilma Rumšienė piktinasi. Bet ne tuo, kuo derėtų

Vilma Rumšienė įžvelgia neva Tomas Katkus protegavo Deivydo Račkausko šokių studiją „Divain“. Deja, Telšių rajono „valstiečių“ vedlė kažkodėl nemato, kokius „rąstus“ paliko jos bendražygis Imantas Motiejūnas.

Savivaldybės tarybos narė, „valstietė“ Vilma Rumšienė „Kalvotajai Žemaitijai“ pranešė, kad Savivaldybės administracijos direktorius šokių studijai „Divain“ paskyrė net 7 tūkst. eurų. Tarybos narė piktinosi esą taip proteguojama privati Savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Katkaus bendrapartiečio firma. Pasidomėjus paaiškėjo, kad pinigai skirti tradiciniam festivaliui surengti. V.Rumšienė anksčiau daug kuo nesipiktino, o būta dėl ko, ir kur kas dėl rimtesnių reikalų nei pinigų skyrimas šokių festivaliui.

Alvydas Ivoncius

Įžvelgia partinį protekcionizmą
V.Rumšienė mums netgi paslaugiai atsiuntė T.Katkaus rugpjūčio 25 dienos įsakymą, kuriuo skirta 7 tūkst. eurų „muzikos grupės „8 KAMBARYS“ koncertinės programos atlikimo bei garso ir apšvietimo nuomos išlaidoms padengti“. Festivalis įvyko rugsėjo mėnesį. Koncertinės programos stebėti susirinko apie 3 tūkst. žiūrovų. Rugsėjį apie festivalį rašėme: „Festivalyje, be telšiškių, dalyvavo svečiai, atvežę po keletą kolektyvų iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Mažeikių, Tauragės, Gargždų, Šilutės, Šilalės, Pasvalio, Kuršėnų — iš viso 27 kolektyvai. Per šešetą valandų — nuo 16 iki 22 val. — atlikti 55 šokiai, kuriuos šoko 720 dalyvių“.
Taigi T.Katkus pinigus skyrė ne asmeniškai „Divain“ vadovui ar jo šokių studijai, o festivaliui surengti. O čia galime prieiti išvados, kad ponia V.Rumšienė arba nežinojo, kam skirti pinigai, arba piktinosi jų skyrimu telšiškių labai pamėgtam festivaliui. Vis dėlto spėjame, kad svarbiausias tikslas buvo „įkąsti“ T.Katkui. Tačiau tokiu būdu, savo ambicijoms ir politinėms spekuliacijoms tenkinti, manipuliuojant pinigų skyrimu telšiškių pamėgtam renginiui, gali pats save „apkandžioti“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 77 (10389)