Savivaldybės taryba: gaisras šieno kupetoje

Savivaldybės tarybos nariams (iš kairės) Almantui Lukavičiui, Kęstučiui Trečiokui, Algirdui Žebrauskui, Jolantai Rupeikienei, Vilmai Rumšienei bei tolėliau sėdinčiam Imantui Motiejūnui ir nuotraukoje nematomam Tomui Lekavičiui svarbiu dalyku pasirodė Remigijaus Maco pasakymas. Tuo tarpu jie kažkodėl tokio blogio anksčiau neįžvelgė dėl Algirdo Tarvainio, Imanto Motiejūno pasakymų.

Pernai viename Savivaldybės tarybos posėdyje diskutuojant, ar vicemeras Mantas Serva kartais netalkininkavo, kad jo pusbrolio firma gautų Savivaldybės užsakymų, socialdemokratas Remigijus Macas pareiškė, kad opozicija turėtų kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, jei įžvelgia korupciją. Be to, R.Macas pareiškė, kad neva opozicijos atstovai piktnaudžiauja Kontrolės komitete ir Antikorupcijos komisijoje jiems suteiktomis teisėmis, „makaluoja šakėmis ant vandens“.

Alvydas Ivoncius

„Rimta“ rajono problema — R.Macas…
Ar sujautrėjusi, ar rimtesnių darbų nenorinti griebtis opozicija sukruto. Pirmiausia merui Kęstučiui Gusarovui parašė paklausimą, ką jis ketina daryti dėl R.Maco paminėto piktnaudžiavimo Kontrolės komitete ir Antikorupcijos komisijoje, ir ką ketina daryti dėl Tarybos nario, tai pasakiusio.
Savivaldybės taryba sau nusistatė tvarką, kad po posėdžio gali išklausyti Savivaldybės administracijos ar kitų įstaigų vadovus, teikti kokius nors paklausimus. Matyt, opozicija nei Savivaldybės administracijos, nei mero veikloje neįžvelgia ką nors tokio, dėl ko reikėtų atsakymų. Neteikė paklausimų ir, sakykime, dėl kurių nors rajonui aktualių problemų. Susidaro įspūdis, kad opozicijai tarsi kokia svarbi problema būtų socialdemokratas R.Macas, o stebint vietos „valstiečių“ ankstesnes iniciatyvas, jiems aktualiausi buvo socialdemokratas, dabar jau buvęs Savivaldybės tarybos narys Sigitas Motuzas, jo duktė bei Telšių socialinių paslaugų centro direktorė Rasa Gustienė.
Diskusijose politikai neretai išrėžia savo nuomonę, kartais ir tokią, kurią kas nors gali suvokti kaip nepagarbią. Dažnai vietos politikai jų atžvilgiu pareikštą kritiką, net paremtą tvirtais faktais, įvardija kaip šmeižtą. Ir bando gintis, griebdamiesi keršto. Naują, deja, manytume, gėdingą puslapį Savivaldybės istorijoje parašė Kęstutis Gusarovas ir Imantas Motiejūnas, nusamdydami teisininkų firmą skundams prieš „Kalvotosios Žemaitijos“ žurnalistą rašyti ir išleisdami beveik septynis tūkstančius eurų, nors nieko tais skundais nepešė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 14 (10415)