Pagaliau ir vicemeras suprato, kas yra „rajono išlikimo klausimas“

Dar nė neparengus investicijų pritraukimo studijos, Savivaldybės administracija rengiasi laisvus sklypus parduoti arba išnuomoti. Schemoje pateikiama informacija, kad vakarinėje dalyje, prie Šiaulių-Palangos plento ir aplinkkelio, žemės ūkio sklypų paskirtį galima keisti į pramonės ir sandėliavimo. Plane sužymėti laisvos valstybinės žemės sklypai.

Rašėme, kad Savivaldybė užsigeidė „investicijų pritraukimo galimybių studijos“. Tokios ir panašios studijos Lietuvoje „kepamos“ sparčiau nei užgavėnių blynai ir paprastai jos nugula dūlėti stalčiuose ir lentynose. Pats sumanymas įdomus — kažkas turi rajono vadovams parašyti „vadovėlį“, kaip pritraukti į rajoną investicijų. O dabar jau žinoma, kad šis vargiai naudos duosiantis „vadovėlis“ kainuos net 14 tūkst. 400 eurų.

Alvydas Ivoncius

Rajonas sulaukia investuotojų dėmesio?
M.Serva viešai pasigyrė, kad „Esame ne Vilnius ir ne Kaunas, o regionas, vienas iš regiono centrų, bet galvodami ir planuodami ateitį, norime spartesnio investicijų vystymosi. Supratome, kad tai yra ir mūsų miesto, ir rajono išlikimo bei ateities klausimas“.
Manytume, per vėlai suprato, kas yra miesto ir rajono išlikimo bei ateities klausimas. Ir čia kažin ar padės ta investicijų pritraukimo studija. Ji tikriausiai bus eilinis rašinys, prikaišiotas statistikos duomenų, aptakių frazių. Ir be tos studijos aišku, ko verslui reikia: tinkamų žemės sklypų su gera insfrastruktūra bei galinčių naujose įmonėse dirbti žmonių.
Galima parengti net dešimt „investicijų pritraukimo“ studijų, bet jei rajono vadovai nesugebės „ieškoti“ tų investicijų, pristatyti rajono, tai investicijos ir toliau plauks į Akmenės rajoną. Tačiau rajono vadovai į šį rajoną „pasisemti gerosios patirties“ nevyksta. Gal todėl, kad Akmenėje, skirtingai nei Mažeikiuose, neįrengta aikštelė šunims.
Naujienų agentūrai BNS M.Serva sakė esą „Nors Telšių rajonas sulaukia investuotojų susidomėjimo, iki šiol nebuvo išgrynintos stiprios ir silpnos jo pusės bei galimos investicijų kryptys“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 15 (10426)

 

 

3 Komentarai

  1. Pastabukė: Telšiuose paskutinė gamykla pastatyta 1984 (Sūrinė), Plungėje statomos kasmet, kartais po kelias per metus. Šiemet pradedamos milžiniškų naujų gamyklų statybos.
    Klausimukas: kam Telšiuose vegetuoja gremėzdiška ir brangiai kainuojanti savivaldybės administracija?
    Atsakymas: /politiškai itin nekorektiškas tekstas/

  2. vicemerui pavedama rūpintis investicijomis -> nesuprasdamas kaip tai daryti, jis inicijuoja komisijos sudarymą-> sudaryta komisija nesuprasdama ką veikti inicijuoja studijos rengimą…..yra geras liaudiškas pasakymas: šuo šunį šuo šunį – šuo uodegą vikst….

Komentarai nepriimami.