Ką naudinga žinoti apie keramikinius šildytuvus? 

Vieni žmonės mėgsta ir tiesiog dievina žiemą, o kitiems, tai nelaukiamiausias metų laikus. Ir visai nenuostabu kodėl. Atėjus šaltajam sezonui šalta dažnai darosi ne tik lauke, bet ir namuose. Na, o tokiu metų laiku, nepamainomu namų kompanionu ir jaukumo garantu tampa šildytuvas. Šildytuvai yra labai naudingi ir praktiški įrenginiai, leidžiantys lengvai, patogiai ir efektyviai suteikti šilumą patalpoms. Jie gali būti įvairiausių dydžių, dizainų ir žinoma – tipų. Na, o šiomis dienomis, vieni iš populiariausių yra keramikiniai šildytuvai. To priežastis – greitas įkaitimas ir šilumos suteikimas, be didelių išlaidų. Šiame straipsnyje plačiau papasakosime apie tai, kas yra tie keramikiniai šildytuvai ir kuo jie ypatingi.

Keramikiniai šildytuvai: kas tai? 

Kas yra ir kaip veikia standartinis elektrinis šildytuvas, turbūt, žino kiekvienas. Tai, dažniausiai, patogaus ir kompaktiško dydžio prietaisas, elektros energijos dėka įkaistantis ir skleidžiantis šilumą patalpoje. Ne išimtis yra ir keramikiniai šildytuvai, tačiau, yra dalykų, kurie juos skiria nuo kitų tipų šildytuvų. Nereikėtų apsigauti ir aklai pasikliauti šių šildytuvų pavadinimu. Jie tikrai nėra pilnai ir visiškai pagaminti iš keramikos. Atvirkščiai, šie šildytuvai, dažniausiai, yra gaminami iš pagrinde plastikinių ir metalinių detalių. Tuomet turbūt kyla klausimas: kodėl jie vadinami keramikiniais? Šį pavadinimą jie pelnytai turi dėl to, kad kaitinimo elementas, esantis šiuose šildytuvuose ir atliekantis pagrindinį šildymo darbą, yra keramikinis. Dėka keramikinio kaitinimo elemento ir pačios keramikos medžiagos patvarumu, tokio tipo šildytuvai tarnauja daugelį metų.

Skirtingi keramikinių šildytuvų tipai 

Keramikiniai šildytuvai gali būti ir skirtingų tipų. Pirmiausia, jie gali būti konvekcinio tipo. Dažniausiai, tokie šildytuvai dideli ir veikia šildydami aliuminines šildytuvo dalis, kurios perduoda šilumą į keramikinį kaitinimo elementą. Tuo pat metu, tokio tipo šildytuvas siurbia vėsų orą iš šildytuvo pagrindo ir stumia jį link keramikinio kaitinimo elemento bei metalinių dalių, šildydamas orą ir paskleisdamas jį į patalpą. Dauguma konvekcinių šildytuvų, taip pat, naudoja ir ventiliatorių, kuris sušildytą, šiltą orą pučia į aplinką. Na, o toks veikimas turi ir papildomos naudos, nes padeda greičiau sušildyti visą patalpą. Tiesa, kaip greitai tokio tipo keramikinis šildytuvas sušildys patalpą priklauso nuo kambario dydžio, lubų aukščio, sienų pralaidumo, oro tarpų. Kitas keramikinių šildytuvų tipas — spinduliniai šildytuvai. Jie, kaip ir konvekciniai, naudoja elektros energiją, kad įšildytų keramikinį kaitinimo elementą, tačiau, nenaudoja jokio ventiliatoriaus kad sutrauktų ar paskleistų sušildytą orą. Vietoje to, šio tipo šildytuvai spinduliuoja šilumą tiesiogiai į objektus, kurie pasitaiko jo kelyje. Šildytuvo skleidžiama temperatūra yra gana aukšta, lyginant su temperatūra, kuria pasižymi aplinkoje esantys objektai. Šie objektai tą šilumą sugeria, taip padidindami savo temperatūra. Dėl šios priežasties, svarbu paminėti, kad tokio tipo šildytuvas neįšildys viso kambario, kaip konvekcinis,  bet šiluma išsilaikys ilgiau, kadangi, ji kaupsis objektuose, o ne ore. Būtent dėl to, spinduliuojantys keramikiniai šildytuvai yra laikomi efektyvesniais. Tačiau, jie nebus tokie efektyvus, jei juos naudosite tai viename, tai kitame kambaryje.

Keramikinių šildytuvų privalumai 

Labai pravartu žinoti ir keramikinių šildytuvų privalumus, kurie ir padaro šiuos šildytuvus tokiais ypatingais. Šie privalumai galioja tiek konvekciniams, tiek spinduliniams keramikiniams šildytuvams. Visų pirma, vienas iš svarbiausių pranašumų – saugumas. Keramikiniai šildytuvai nesukelia ugnies ir gaisro rizikos. Taip yra todėl, kad kaitinimo elementui įkaitinti naudojama elektros energija, o pats kaitinimo elementas neįkaista iki tokios temperatūros, nuo kurios šildytuvas galėtų užsidegti. Dar vienas, gana svarus šių šildytuvų privalumas – lengvumas ir kompaktiškumas. Keramikiniai šildytuvai yra vieni iš mobiliausių, o jų svoris ir dydis leidžia juos lengvai pernešti iš vieno kambario, į kitą. Taip pat, toks šildytuvas nebus griozdiškas ir neužims daug vietos. Taip pat, šie šildytuvai nėra tokie sudėtingi įrenginiai, kaip pavyzdžiui, tepaliniai šildytuvai. Na, o keramikinis šildymo elementas įkaista itin greitai, todėl, reikalauja mažiau elektros energijos, įkaitimui. Dėl šios priežasties, tokius šildytuvus gali naudoti ir trumpai bei dažnai, o sunaudotos energijos kiekis nebus didelis. Dauguma modernių, keramikinių šildytuvų yra papildyti specialiomis apsauginėmis bei įvairiomis kitomis funkcijomis. Tad, pasirinkę vieną iš tokių modelių, galėsite būti garantuoti dėl šildytuvo neperkaitimo. Taip pat, dalis modelių turi liečiamus ekranus, gali būti valdomi nuotoliniu valdymo pulteliu.

Įsigykite populiariuosius keramikinius ir kitų tipų šildytuvus iš varle.lt svetainės ir džiaukitės namų šiluma bei nedidele kaina!