Naujų priekinių žibintų lempučių pasirinkimas

Viena iš motociklo ar automobilio priekinių žibintų lempučių nustojo veikti, todėl reikia ją pakeisti. Užuot tiesiog paėmę pirmąją priekinių žibintų lemputę iš vietinio autoserviso ar atsarginių dalių parduotuvės lentynos, turite progą apsvarstyti dabar jums prieinamų priekinių žibintų lempučių tipus.

Standartinės arba originalios priekinių žibintų lemputės

Paprastai tai pigiausias variantas, nes šios pagrindinės lemputės tiesiogiai pakeičia gamintojo iš pradžių sumontuotas automobilio led lemputes. Nors firminės lemputės paprastai yra geros kokybės, venkite pačių pigiausių, nes mažesnė kaina gali turėti įtakos ir ryškumui, ir tarnavimo laikui.

Ilgaamžės priekinių žibintų lemputės

Šios lemputės skirtos transporto priemonėms, kurių priekiniai žibintai paprastai nuolat būna įjungti, ir ypač naudingos automobiliams, kurių priekiniai žibintai naudojami dienos šviesos žibintams arba kurie nuvažiuoja labai daug kilometrų. Sunkesni kaitinamieji siūlai prailgina lemputės tarnavimo laiką ir padidina atsparumą vibracijai. Tačiau šios lemputės nesuteikia jokios papildomos šviesos ir gali būti šiek tiek geltonos, ypač senstant. Ilgaamžės lemputės kainuoja šiek tiek brangiau nei standartiniai atitikmenys, tačiau paprastai ilgainiui jos būna pigesnės dėl savo ilgaamžiškumo.

Atnaujintos priekinių žibintų lemputės

Šios halogeninės priekinių žibintų lemputės, kurių šviesos srautas yra iki 100 % didesnis nei standartinių halogeninių žibintų lempučių, yra tiesioginis pakaitalas, visiškai įteisintas keliuose Jungtinėje Karalystėje. Kruopščiai sureguliuoti kaitinamojo siūlelio metalai, dujos ir slėgis leidžia šioms lemputėms skleisti daugiau šviesos, kai reikia tos pačios galios. Šviesa dažnai būna šiek tiek baltesnė ir padeda išryškinti pakelėse esančius objektus, pavyzdžiui, ženklus ir kačių akis. Vienintelis šių lempučių trūkumas – kaina: jos gali būti gerokai brangesnės, tačiau jų tarnavimo laikas panašus.

Stilingos priekinių žibintų lemputės

Stiliaus lemputės skirtos tiems, kurie nori, kad jų automobilis atrodytų išraiškingiau, subtiliai pakeisdami skleidžiamos šviesos spalvą. Nors pagal Jungtinės Karalystės įstatymus priekiniai žibintai turi skleisti baltą šviesą, galima daryti nedidelius pakeitimus. Populiariausias efektas – šiek tiek mėlynas atspalvis, panašus į HID žibintus, nors galima įsigyti ir kitokių tipų. Atkreipkite dėmesį, kad labiau mėlynos nei baltos spalvos šviesa NĖRA leidžiama kelyje ir dėl to greičiausiai būsite sustabdytas! Tačiau stiliaus lemputės nesukuria daugiau šviesos nei standartinės priekinių žibintų lemputės, o kai kuriais atvejais spalvinės dangos gali sumažinti matomos šviesos srautą, todėl jų nerekomenduojama naudoti, jei daug važinėjate tamsiais keliais. Kaina tik šiek tiek didesnė nei standartinių, o tarnavimo laikas toks pat.

Kitos galimybės

Yra ir kitų galimybių keisti priekinius žibintus. Juos atnaujinus HID rinkiniu, šviesos kiekis yra iki trijų kartų didesnis nei standartinių lempučių, tačiau jos nėra tiesioginis pakaitalas. Norint pertvarkyti HID žibintus, reikia prijungti balastinį įtaisą, kad būtų tiekiama reikiama įtampa. Kai kuriuose naujuose automobiliuose dabar montuojami LED priekiniai žibintai. Tačiau šiuo metu halogeninių žibintų negalima lengvai pakeisti į LED, nes reikia pakeisti visą priekinių žibintų bloką. Yra kai kurių dydžių priekinių žibintų LED lempučių, tačiau jos skirtos tik parodomajam naudojimui – tikrasis šviesos srautas yra gana mažas.

Tikiuosi, kad šis straipsnis padės jums kitą kartą, kai svarstysite galimybę tiesiog nusipirkti pirmą po ranka pasitaikiusią lemputę, ir nepamirškite, kad „Autobulbs Direct” turi visą priekinių žibintų, galinių ir stabdžių lempučių, posūkių rodiklių ir interjero lempučių asortimentą.