„Bočiai“ vieningai tarė: „Šlovė Ukrainai!“

Akcijos dalyviai aukoja ukrainiečių šeimoms.

Praėjusį ketvirtadienį Katedros aikštėje įvyko mitingas-palaikymo akcija „Šlovė Ukrainai!“, kurią surengė LPS „Bočiai“, vadovaujami Kajatono Šliogerio.

Algirdas Dačkevičius

Akcijoje dalyvavo ne tik Žemaitijos regiono „Bočių“ delegacijos, bet ir svečių iš Vilniaus, Telšių rajono, miesto vadovai, dvasininkai. Taip jie išreiškė palaikymą karo niokojamai Ukrainos tautai bei Telšių rajone apgyvendintoms ukrainiečių šeimoms.
Galingai nuskambėjus Lietuvos ir Ukrainos himnams, akciją palaimino kunigas Egidijus Kumža, kalbėjo rajono meras Kęstutis Gusarovas ir Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus. Rajono vadovai padėkojo žmonėms, kad jie prisideda prie kilnios akcijos ne tik palaikymu Ukrainai, bet ir aukomis. Jie pakvietė branginti laisvę, už kurią šiandien savo kraują lieja ukrainiečiai.
Telšių rajono savivaldybės tarybos narys, Vilniaus dailės akademijos profesorius Algirdas Žebrauskas pastebėjo, jog į taikią ukrainiečių žemę veržiasi raudonasis fašizmas, kurio priešakyje — „putleris“, iškraipantis Ukrainos šalies istoriją. Tokioms užmačioms turi labiau priešintis visas pasaulis, tuo labiau, kad bombarduojami ne tik gyvenamieji, bet ir gimdymo namai.
Telšių rajono pensininkų sąjungos ansamblio „Kibirkštėlė“ vadovė Sofija Čegienė pastebėjo, kad mūsų tautos ir ukrainiečių kraujas — vienodas. Vienodas ir nusiteikimas kovojant už laisvę dar nuo Pilėnų gynybos — susideginusių, bet nelaisvėn nepasidavusių kovotojų.
Nuoširdžius palaikymo žodžius ukrainiečiams tarė Klaipėdos miesto pensininkų sąjungos pirmininkė, kompozitorė Janina Žemaičiūnienė ir Skuodo rajono pensininkų sąjungos pirmininkė Joana Viščiūnienė.
Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininko pavaduotojas vilnietis Juozas Timas pastebėjo, jog ukrainiečius drąsiai galima vadinti savo broliais ir seserimis, nes Lietuvos kunigaikščiai Ukrainą yra valdę apie 300 metų, todėl ir abiejų tautų kraujas persimaišęs per mūsų genus. Prisidėdamas prie parėmimo akcijos rajone gyvenančioms ukrainiečių šeimoms, pavaduotojas nuo „Bočių“ valdybos atvežė 270 eurų.
Žodį tarė ir Žemaitės dramos teatro režisierius Badri Tserediani, prisiminęs, jog jam teko palikti Abchaziją ir įsikurti svetingoje Telšių žemėje. Ukrainiečių šeimų, apgyvendintų rajone, atstovė su ašaromis akyse dėkojo telšiškiams už paramą ir palaikymą kovoje už laisvę.
Akcijos dalyviai ukrainiečių šeimoms aukojo kas kiek galėjo. Tai atspindi ir tisliai užregistruota suma — 1191 euras su 79 centais.
Skambėjo Antano Gaudiešiaus dainos. Prie jo prisijungė žinomas televizijos projektų nugalėtojas Gedeminas Jepšas iš Kretingos rajono su dukra Inga iš Klaipėdos.