Prevencinis spaudas – kas tai ir kada reikalingas?

Turint verslą, įmonę ar teikiant paslaugas ne visada pavyksta laiku gauti apmokėjimus iš klientų ir partnerių. Todėl ypač patogi priemonė, kuri leidžia siųsti žinutę, kad bendradarbiaujate su skolų išieškojimo įmone – prevencinis spaudas. Tad, kodėl pravartu šia paslauga naudotis ir kokią žinutę siunčiate klientams?

Įspėjimas, kad sąskaitas apmokėti yra būtina

Skolų išieškojimas yra ilgas ir dažnai varginantis abi puses procesas. Tad, norint išvengti problemų būtina atlikti viską, kas įmanoma, kad būtų užbėgta už akių bet kokios skolos susidarymui. Viena iš efektyvių priemonių yra prevencinio spaudo naudojimas. Tai priemonė, kuri padės skatinti laiku vykdyti visus finansinius įsipareigojimus.

Prevencinis spaudas – tai tam tikro pobūdžio priminimas klientui, kad visus su pinigais susijusius įsipareigojimus stebi ir skolų išieškojimo įmonė. Tad, šis spaudas nebyliai informuoja apie pasekmes, kurios lauks jeigu apmokėjimai bus nevykdomi laiku. Juk tai reiškia, kad bus nedelsiant kreipiamasi į skolų valdymo profesionalus, kurie administruos visą skolų išieškojimo procesą.

Prevencija – geriausias būdas išvengti skolų

Skolų išieškojimas nevargins tuomet, kai bus užtikrinamas sklandus finansinių įsipareigojimų vykdymas. Kaip sako patyrę skolų valdymo specialistai, būtent disciplina ir patikimumas visame įsipareigojimų vykdymo procese yra svarbiausi prioritetai. Norint užtikrinti šias savybes ir reikalingas prevencinis spaudas, kuris padeda priminti ne tik apie būtinybę įvykdyti visus apmokėjimus, bet ir primena apie tai, kas laukia piktybiškai nevykdant įsipareigojimų. Potencialiam skolininkui tai puikus įspėjimas, kad laiku neatsiskaičius bus turima reikalų su skolų išieškojimo įmone. O tai reiškia, kad skolas galiausiai teks grąžinti.

Prevencinis spaudas suteikia garantiją verslininkui, įmonei ar paslaugos teikėjui laiku gauti visus apmokėjimus. O susidarius nemokumo situacijai galima tikėtis greičiau ir sklandžiau atgauti skolą. Skolų išieškojimo teisės ekspertai, kurie suteikia įmonei prevencinį spaudą, rūpinasi savo klientais, padeda valdyti pirkėjų atsiskaitymų procesus bei užtikrina kokybišką aptarnavimą.

Kas ir kada gali naudoti prevencinį spaudą?

Dažniausiai prevencinis spaudas yra žymimas ant PVM sąskaitų faktūrų, išankstinių sąskaitų, įvairaus pobūdžio sutarčių, pavyzdžiui: paslaugų teikimo, pirkimo-pardavimo, paskolos ir panašiai. Spaudas gali būti pridedamas ir ant darbų priėmimo ir perdavimo aktų, darbo sutarčių, rengiant teisinius pranešimus, pretenzijas išreiškiančius dokumentus. Dažniausiai prevencinis spaudas nurodo kokia skolų išieškojimo įmonė valdo procesus ir su kuo tektų bendrauti susidarius įsiskolinimams. Spaudas gali būti naudojamas tiek bendradarbiaujant su Lietuvos, tiek su užsienio šalių partneriais ir klientais. Pagal poreikį prevencinis spaudas užrašomas pasirinkta kalba, kad būtų suprantamas tam, kam yra adresuotas dokumentas.

Prevencinis spaudas tinka ir tuomet, jei jūsų visos sąskaitos ir dokumentai tvarkomi internetu. Spaudas gali būti nesudėtingai žymimas ir elektroniniuose dokumentuose, elektroninio pašto laiškuose ir panašiai. Tai universali priemonė, kurią nesudėtinga pritaikyti pagal kliento poreikius ir taip užtikrinti įsiskolinimų prevencijos vykdymą ir paslaugų kokybę.