Darbymetis Antikorupcijos komisijoje: nebaigus vieno tyrimo, tenka pradėti kitą

Praėjusią savaitę įvyko Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdis. Komisijai Algirdas Bacevičius pateikė dar vieną skundą, o du buvo toliau nagrinėjami pagal jo ir Vilmos Rumšienės skundus. A.Bacevičius anksčiau kreipėsi dėl Savivaldybės įmonės „Telšių butų ūkis“ surengto konkurso direktoriaus pavaduotojo pareigoms laimėti, o V.Rumšienė — dėl Telšių socialinių paslaugų centro viešinimo paslaugų pirkimo.

Alvydas Ivoncius

Ar galėjo prekiauti bilietais?
Komisijos pirmininkė Jolanta Rupeikienė perskaitė naują A.Bacevičiaus skundą, kuriame rašoma: „Ne vieneri metai, vykstant LKL krepšinio rungtynėms Telšių arenoje, žiūrovams buvo parduodami bilietai. Telšių arena yra Telšių rajono savivaldybės nuosavybė, jos išlaikymas ir administravimas yra finansuojamas iš Telšių rajono savivaldybės biudžeto, todėl buvo manoma, kad bilietų pardavimas į ten vykstančius komercinius renginius yra organizuojamas Telšių rajono savivaldybės ar Sporto ir rekreacijos centro ir gautos lėšos naudojamos Arenai išlaikyti. Tačiau tik 2021-01-12 Telšių rajono savivaldybės tarybos kolegijos posėdyje išaiškėjo, kad už krepšinio varžybų stebėjimą arenoje parduotus bilietus gautas lėšas (16000 eurų) galimai pasisavino pilietis V.Kolesinskis. Mano žiniomis, V.Kolesinskis neturi jokių sutarčių su Arenos savininke Telšių rajono savivaldybe dėl komercinių renginių rengimo Savivaldybės patalpose ir, manau, kad bilietų pardavimas į krepšinio varžybas buvo ir yra neteisėtas. Šią situaciją žinojo Telšių rajono savivaldybės administracija, rajono meras, tačiau nieko nebuvo daroma, kad galimai neteisėta veikla būtų nutraukta arba įteisinta. Telšių rajono savivaldybės finansinė būklė yra sudėtinga, išlaikant Areną kasmet patiriama dešimtis tūkstančių eurų išlaidų, todėl būtų teisinga atgauti lėšas, gautas iš galimai neteisėtos veiklos naudojantis Savivaldybės patalpomis.“
J.Rupeikienė priminė, kad komisija visų pirmiausia turi nuspręsti, ar šio skundo pagrindu pradėti tyrimą. Mantas Serva pareiškė, kad tyrimą verta pradėti, nes reikia išsiaiškinti, ar buvo galima dėl sporto varžybų, dėl kurių Arena krepšininkams suteikiama nemokamai, parduoti bilietus. „Jei įmanoma gauti ir įsikišti į kišenę šešiolika tūkstančių nedeklaruojant, tai gyvenk ir žvenk“,— komentavo Vilma Rumšienė.
Evelina Lenkauskienė taip pat pritarė, kad reikia išsiaiškinti ir žinoti, ar tos pajamos buvo teisėtai gautos, ar galėjo rinkti pinigus už bilietus.
Stanislovas Čekanauskas kibo girti verslininką Vidą Kolesinskį, kuris įsteigė krepšinio klubą, aiškinti neva varžybų žiūrėti susirenka daug žmonių. J.Rupeikienė komisijos nariui priminė, kad skundas yra ne apie krepšinio reikalingumą, o bilietų į varžybas pardavinėjimą.
E.Lenkauskienė pasiūlė, kad komisijai turėtų būti pateiktas teisininkų išaiškinimas dėl šios situacijos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 56 (10467)