Pavandenėje įsikūrė senelių globos namai

Pavandenėje duris atvėrė nauji, šiuolaikiški senelių globos namai.

Balandžio 4 dieną Pavandenėje atidaryta dar viena rajone senelių globos įstaiga – „Pavandenės senjorų namai“.

Dar 2019 metais Pavandenėje gyvenantys Aldanas ir Jūratė Driežiai aukcione nusipirko buvusį miestelio vaikų darželio pastatą, kuris daugybę metų stovėjo apleistas.  Sutuoktiniai įgyvendino savo svajonę – sukurti čia privačius senelių globos namus.
A. ir J. Driežių šeima gyveno Pavandenėje – iš čia kilusi Jūratė. Jis vadovauja „Pavandenės senjorų namams“. Šeima kuriam laikui buvo išvykusi uždarbiauti į užsienį. Ūgtelėjus vaikams, norėjo, kad jie mokytųsi savo tėvynėje, todėl sugrįžo į Pavandenę.
Šeima už savo pinigus rekonstravo pastatą. Jame galės gyventi 40 senelių. Pasak A.Driežio, pirmieji 17 senelių apsigyvens jau šį mėnesį, o likusieji – gegužę.
Nors „Pavandenės senjorų namai“ privati globos įstaiga, tačiau tai nereiškia, kad šiuose senelių globos namuose galės senatvę leisti tik patys ar jų artimieji, galintys susimokėti. Visų čia gyvensiančių senelių išlaikymą finansuos Savivaldybė ir valstybė. A.Driežio teigimu, galės gyventi ir tie, kurie galės susimokėti patys. Žinoma, vargu ar daug tokių atsiras. Be to, seneliai gali persikelti ir iš kitų globos įstaigų, jei mano, kad Pavandenėje jiems ar artimiesiems patogiau.
„Pavandenės senjorų namuose“ gali būti apgyvendinami žmonės ir iš kitų rajonų, jei jų savivaldybės nustatyta tvarka finansuoja išlaikymą.
Seneliai gyvens vienviečiuose arba dviviečiuose kambariuose. „Pavandenės senjorų namuose“ dirbs iki 20 darbuotojų. Anot A.Driežio, senelių globos namuose dirbti žmonės pageidavo iš Varnių, Pavandenės, Janapolės, Užvenčio, Telšių. Kadangi kai kurie dirbs tik kas kelintą parą, vykimo į darbą išlaidos nebus nepakeliamos.
„Pavandenės senjorų namų“ atidarymo juostelę perkirpo A.Driežis, meras Kęstutis Gusarovas, Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus.
Telšiuose ir Gedrimuose veikia Savivaldybei priklausantys senelių globos namai, o Viekšnaliuose – Maltos ordino Šv. Jono Krikštytojo senelių globos namai. („KŽ“ inf.)

oro kondicionieriai