Ar buvusiam merui „įkandamos“ konkursų į „Telšių vandenų“ direktoriaus pavaduotojo pareigas sąlygos?

Savivaldybei priklausanti uždaroji akcinė bendrovė paskelbė konkursus į dviejų įmonės direktoriaus pavaduotojų pareigas. Dar iki konkursų paskelbimo sklido kalbos esą vienu pavaduotoju norėtų tapti buvęs meras Kęstutis Gusarovas.

Alvydas Ivoncius

Buvusiam merui konkurso sąlygos – sunkiai „įkandamos“
Paklausėme K.Gusarovo, ar šis pretenduoja į „Telšių vandenų“ direktoriaus pavaduotojo pareigas, tačiau į šį klausimą jis neatsakė, pareikšdamas, kad neturi ko komentuoti. Bet K.Gusarovas atsakė, kad jam žinomas vadinamasis „politikų atšalimo“ laikotarpis, apie ką vėliau.
Taigi pagal vieno pavaduotojo konkurso sąlygas pretendentai privalo: turėti inžinerijos mokslų aplinkos arba statybos inžinerijos krypčių aukštąjį universitetinį išsilavinimą (bakalauro ir magistro kvalifikaciniai laipsniai arba baigus vientisąsias studijas įgytas magistro kvalifikacinis laipsnis); turėti ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį; turėti teisės aktų nustatyta tvarka neatimtą ir neapribotą teisę eiti vadovaujančias pareigas viešajame ir (ar) privačiajame juridiniame asmenyje, įskaitant tai, kad įstatymai nedraudžia ir pretendentui neatimta teisė užimti pareigybę; turėti galiojantį statybos darbų techninės priežiūros kvalifikacijos atestatą yra privalumas. Be to, vien privalumas būtų užsienio kalbų mokėjimas.
Šiam pavaduotojui dar reikėtų gerai išmanyti vandentvarkos ūkį ir reikalus, šią sritį reglamentuojančius teisės aktus. Reikėtų būti susipažinusiu su vandentvarkos ūkio technologijos pagrindais, mokslo ir technikos pasiekimais vandentvarkos srityje bei pažangių vandentvarkos įmonių patirtimi.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 71)

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.