Ramintos triumfas Vienoje

Ramintos svajonė išsipildė: ji ne tik aplankė Vieną, bet ir istorinėje muzikų sostinėje tarptautiniame pianistų konkurse tapo nugalėtoja.

Šių metų šv. Velykos Telšių muzikos mokyklos mokytojai Ramintai Šukytei — dviguba šventė. Mat talentinga atlikėja kovo pabaigoje grįžo iš tarptautinio pianistų konkurso Vienoje su nugalėtojos laurais.

Algirdas Dačkevičius

Link šio įvertinimo Raminta kopė ne vienerius metus, dalyvaudama tarptautiniuose konkursuose. Suomijoje, Portugalijoje ir Slovakijoje ji apdovanota trečiojo laipsnio diplomais, o Italijoje dukart pelnė antrąją vietą.
Pernai panašiu metu, džiaugdamiesi jos laimėjimais, rašėme, kad muzikos pedagogės svajonė — sudalyvauti tarptautiniame konkurse Vienoje — istorinėje muzikų sostinėje. Tokia proga atsirado šiemet kovo 23-27 dienomis, kur Austrijos sostinėje tarptautinio forumo metu vyko konkursas „21 amžiaus menas“.
Konkurso organizatorė — įžymi Kijevo Piotro Čaikovskio konservatorijos profesorė Eleonora Tkach, o šeimininkų teisės atiteko ne mažiau tituluotoms muzikėms Evgenijai Radoslavai, Austrijoje įsikūrusiai bulgarei ir graikei Ariadne Basili Conetti. Komisijai atstovavo nariai iš Rusijos, Slovakijos, Armėnijos ir Lietuvos.
Konkurse rungėsi 14 pianistų. Gran prix laimėjo čekas Pavel Zemen. Telšiškė F.Listo dvejetą kūrinių, M.K.Čiurlionio „Noktiurną“ ir A.Larregla „Viva navara“ atliko paskutinė iš konkursantų. Gausūs komisijos narių aplodismentai buvo pranašingi: atlikėjai pripažinta pirmoji vieta.
Atkakli žemaitė į visus tarptautinius konkursus vyko savo lėšomis. O į Austrijos sostinę Vieną ji patekti svajojo jau nuo paauglystės. „Gyvenau fantazijų pasaulyje, iš regėtų iliustracijų lipdydama įsivaizduojamą muzikų sostinės miestą. Ir kaip nudžiugau, kai mano fantazija atitiko lūkesčius. Vaikštinėdama po išsvajotąją Vieną, tarsi girdėjau šio istorinio miesto kiekvieno akmens skambesį“,— šypsodamasi pasakojo Raminta.
Telšiškė jau daugelį metų bendrauja su Klaipėdos universiteto Menų akademijos profesore Tatjana Romaškina, kuri padeda atlikėjai ruoštis tarptautiniams konkursams. Ši profesorė Lietuvai atstovauja vertinimo komisijose.
Puikūs telšiškės muzikos pedagogės pasirodymai tarptautiniuose konkursuose — didžiulis asmeninis Ramintos įnašas į Telšių garsinimą pasaulinėse scenose. O ir Žemaitijos sostinėje kai kuriuose kultūriniuose renginiuose ji neatsisako fortepijonu ar akordeonu pagroti. Kas girdėjo Ramintos atliekamus muzikinius kūrinius, ilgai nuo veido nedingo šypsena.

2 Komentarai

  1. „Ir kai tu tikrai ko nors trokšti, visas pasaulis slapta padeda tau įgyvendinti šį troškimą.“ Paulo Coelho Džiaugiuosi Raminta tavo laimėjimais ir toliau garsink Žemaitijos sostinę Telšius

  2. Saunuole Raminta dziaugiuosi uz Tavo dideli uzsispyrima talenta ir meniska siela.Dziugink mus visus kuo dazniau.

Komentarai nepriimami.