Devynios dienos įspūdingų renginių Žemaitijos sostinės miesto šventėje „Telšē linGOun“

„Šventės turi vieną mažą savybę, kuri džiugina mažiausiai — jos visuomet, rodos, jog praskrieja per greitai. Miesto šventė šiemet truko neįprastai ilgai — Telšiai lingavome net 9 dienas, kurios buvo kupinos turiningų veiklų, renginių, koncertų bei draugiškai konkurencijai telkiančių varžybų ar turnyrų. Labai norisi, kad nuoširdi padėka pasiektų visus prie šventės organizavimo bei įgyvendinimo prisidėjusius kolegas, įstaigas bei organizacijas. Be jūsų energijos, kūrybiškumo, nei laiko, nei jėgų neskaičiavusio profesionalumo, ši šventė nebūtų tokia sėkminga, sklandi ir suvienijusi mus visus. Padėkoti noriu ir visiems šventėje dalyvavusiems gyventojams, ir miesto svečiams. Buvo džiugu matyti, kaip viešojoje erdvėje gyventojai vieni kitus ragino atvykti į Telšių miesto šventę, aktyviai dalinosi renginių programa ir tarsi viena didelė ir vieninga šeima po dviejų nelengvų pandeminių metų vėl susirinko švęsti gražiausio miesto Lietuvoje šventės. Juk drauge šią progą paminėti atvyko ir ilgamečiai mūsų Savivaldybės miesto-partnerio Lenkijoje Mazovijos Minsko deleguoti savivaldybės vadovybės ir tarybos atstovai. Nulingavus šiai šventei, viduje kyla jausmas, jog tam tikra prasme — grąžinta skola mūsų visuomenei, kai be jokių ribojimų vėl džiaugėmės šventiniais pasirodymais taip, kaip visuomet buvome įpratę. Trankiai, garsiai, įvairiapusiškai arba, kitaip tariant — taip, kaip to ir yra verti Telšiai. Ačiū, kad visi buvome šios šventės bendraautoriai“,— už prisidėjimą organizuojant, įgyvendinant ir aktyviai dalyvaujant miesto šventės veiklose dėkoja Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.
Šiemet Žemaitijos sostinės šventė prasidėjo birželio 4 dieną, o pasibaigė birželio 12 dienos vakarą — telšiškiai lingavo net 9 dienas, o miesto šventės TELŠE LINGOUN programą sudarė įvairiose miesto erdvėse išsidėstę renginiai, kurie atspindėjo mūsų krašto tradicijas ir džiugino veiklų įvairove. Žemaitijos sostinė savo miesto šventę tradiciškai švenčia birželio mėnesį, minint Šv. Antano Paduviečio, miesto globėjo dieną, tad viena iš svarbiausių miesto šventės dalių, tai birželio 12 dieną vykę Šv. Antano atlaidai, kai miestelėnai susitiko pabūti maldoje, bendrystėje ir išreikšti padėką miestą globojančiam Šv. Antanui.

Sporto renginiai
Šventinius renginius dovanojo ir sporto bendruomenė. Telšių miesto šventė — „Telšē linGOun“ prasidėjo atviru Baltijos šalių motorlaivių čempionatu! Čempionatas truko dvi dienas, kuriame rungėsi motorlaivių pilotai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Vokietijos. Tokia gausa žiūrovų palaikymo šūksnių Telšių Masčio ežero pakrantė jau senai galėjo pasigirti. Po dviejų dienų trukusio čempionato, miesto amfiteatre įvyko apdovanojimo ceremonija, kurioje pagerbti dešimties skirtingų kategorijų nugalėtojai, tarp kurių — net 12 Lietuvos sportininkų. Įvykusio čempionato svarba miestui didelė, tai ne tik galimybė gyventojams susipažinti su daugumai dar neregėtu ir nepažįstamu sportu, tačiau varžybos tapo traukos centru, lėmusiu ir naujų turistų atvykimą į Telšius.
Nuo birželio 6 iki 10 d. Telšių rajono gyventojus kvietėme dieną pradėti su rytine mankšta miesto amfiteatre. Už nemokamas mankštas dėkojame Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui ir mankštas vedusioms trenerėms Ingridai Jucikaitei ir Dainai Tamulionienei.
Telšių centriniame miesto stadione vyko Žemaitijos krašto netradicinės daugiakovės „Universalas-2022“ II etapas, rungtys: šaudyklinis bėgimas 10×10, 2 km; bėgimas; šaudymas į taikinį iš lazerinio pistoleto, o Telšių „Ateities“ progimnazijoje dirbtinės dangos stadione vyko Laisvalaikio lyga tavo mieste, futbolo festivalis.
Telšių rajono savivaldybės tarybos narys Tomas Lekavičius kvietė į 10 kilometrų žygį „Pažink gamtą“, o žygeivius vedė Rimvydas Lukšta. Dėkojame už norą gyventojus sudominti sveika gyvensena, fiziniu aktyvumu, praleidžiant daugiau laiko gamtoje.
Birželio 9 dieną Telšių miesto centriniame stadione įvyko sportinės varžybos: 3×3 krepšinis, 6×6 tinklinis, šachmatai, šaškės, smiginis. Surengtose sporto varžybose dalyvavo gausus būrys miesto gyventojų ir svečių, o žiūrovų palaikymas varžybų metu buvo tikra dovana sportininkams.

„Telšē linGOun“ sporto varžybų nugalėtojais tapo:
KREPŠINIS
35+ ir vyresni: pirmoji vieta — „Krantas“, antroji vieta — „Prieplauka“, trečioji vieta — TSA.
Gimę 2011 metais ir jaunesni: pirmoji vieta — Telšių „Telšiai“, antroji vieta — GGPU mergaitės, trečioji vieta — „Žemaitukai“.
Gimę 2009 metais ir jaunesni: pirmoji vieta — „Kumštis“, antroji vieta — „Hergudonas“, trečioji vieta — Telšių SRC.
Gimę 2005 metais ir jaunesni: pirmoji vieta — Silverstars-VLN, antroji vieta — „Kanopos smūgis“ , trečioji vieta — Silverstars-PEG.
Gimę 2003 metais ir vyresni: pirmoji vieta — „JustADream“, antroji vieta — „Lėti ir pavargę“, trečioji vieta — „Tilsit“.

TINKLINIS
Gimę 2003 metais ir vyresni: pirmoji vieta — MIX’as, antroji vieta — „Telšių jaunimas“, trečioji vieta — „Trečiokai“.
Gimę 2005 metais ir jaunesni: pirmoji vieta — „Jaunimas“, antroji vieta — FJMRM.

SMIGINIS
Pirmoji vieta — Arminas Survila, antroji vieta — Artūras Anglickis, trečioji vieta — Erika Survilienė.

ŠACHMATAI
Pirmoji vieta — Rolandas Kinčinas, antroji vieta — Julius Armalis, trečioji vieta — Eugenijus Taujanskis ir Virginijus Kuokšta.
Moterų ir merginų grupėje nugalėtojomis tapo Akvilė Stonytė ir Meda Kavaliūnaitė.
Vaikų bei mergaičių grupėje nugalėtoja tapo Amelija Jankauskaitė.
Berniukų grupėje nugalėtoju tapo Aleksandras Armalis.

ŠAŠKĖS
Pirmoji vieta — Konstantinas Subačius.
Pirmoji vieta merginų grupėje — Odeta Ramšaitė.
Pirmoji vieta vaikinų grupėje — Vitalijus Sosnovskis.
Moterų grupėje nugalėtoja tapo — Petronėlė Kedienė.
Senjorų grupės nugalėtoju tapo — Česlovas Beleckis.
Nuoširdžiai dėkojame varžybose dalyvavusiems sportininkams, žiūrovams, miesto svečiams ir, žinoma, organizatoriams — Telšių sporto ir rekreacijos centrui.

Miesto šventės metu miesto gyventojai ir svečiai turėjo galimybę susipažinti su Teqball futbolu ir regbio sportu, sužinoti jo subtilybes ir išbandyti nekontaktinį regbį bei specialiai regbiui kurtą batutą. Dėkojame už regbio batutą Lietuvos regbio federacijai, už pagalbą — Telšių rekreacijos centro direktoriui Vaciui Butkui ir Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojams.
Dvi dienas Masčio ežere truko Drakonų valčių festivalis, sukvietęs didelį telšiškių būrį ir net 18 skirtingų komandų. Drąsiai telšiškius galime vadinti sportą mylinčiais, o palaikymo komandas — išradingais sirgaliais. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir sveikiname nugalėtojus. Pirmoji vieta atiteko Upynos komandai „Vikingai“, antroji vieta — Dragūnų batalionui Stumbras, trečioji vieta — „Džiugo“ gimnazijai, ketvirtoji vieta — Ukrainos komandai.

Tradicijos
Telšių miesto šventės metu tradiciškai miestelėnai buvo kviečiami į bendruomenės pikniką. Masčio ežero pakrantėje į pikniką susirinko įstaigų, organizacijų kolektyvai, miesto gyventojai ir svečiai. Atsinešę savo pledus, kavos/arbatos, užkandžių, miesto bendruomenė dalijosi geromis emocijomis, vaišėmis ir džiaugėsi galimybe pabūti bendrystėje. Didžiuojamės tokia šilta Telšių miesto bendruomene, kuri, nepabūgusi lietaus, tęsė jau keletą metų trunkančias tradicijas. Dėkojame visiems susirinkusiesiems ir ačiū tariame „Žemaitijos pienui“ už saldžias, nemokamas vaišes — ledus.

Dovana miestui — septynios nemokamos ekskursijos ir Turizmo alėja
Atsinaujinęs Žemaitijos turizmo informacijos centras gyventojus ir miesto svečius kvietė nemokamai suteikti informaciją apie turizmo paslaugas, pagal poreikius suplanuoti turistinius maršrutus, užsisakyti ar išsirinkti apgyvendinimo, maitinimo, pramogų vietas, susipažinti su meškų muziejumi, kuriame — per 3000 įvairių meškučių, atkeliavusių iš visos Lietuvos. Ir tai dar ne viskas — Telšių miesto šventės metu Žematijos TIC dovanojo net 7 nemokamas ekskursijas: „Telšiai tarpukariu“, „Atrask Telšių meškutes“, „Telšių reikšmė Žemaitijos istorijoje“, „Telšiai — lyg muziejus po atviru dangumi“, „Insulos kalvos lobiai“, „Meninės Telšių stotelės“, „Čia vaikystė keimas nuklegiejė…“. Šeštadienį (birželio 11 d.) Žemaitijos turizmo informacijos centas ir atvykę svečiai iš kitų savivaldybių kvietė į Turizmo alėją, įsikūrusią ant Zakso kalno, kurioje buvo galima susipažinti su Telšių ir kitų miestų turistiniais maršrutais, sužinoti lankomiausias ir gražiausias Lietuvos vietas. Dėkojame visiems dalyvavusiems ir, žinoma, Žemaitijos informacijos turizmo centro darbuotojams, gidams ir direktoriui Egidijui Vaškelevičiui už suteiktą galimybę susipažinti su miesto istorija ir gražiausiomis Žemaitijos sostinės vietomis.

Meninės ir edukacinės veiklos
Miesto šventės metu gyventojai ir miesto svečiai Karolinos Praniauskaitės bibliotekoje galėjo apsilankyti net 8 parodose (Žemaitiškų spaudinių parodoje „Rokoukimies žemaitėškā“, Virtualioje parodoje bibliotekos svetainėje „Telšiai atvirukuose“, Telšių meno mokyklos dailės skyriaus moksleivių darbų parodoje „Telšiai ir meškutės“, Nuotraukų parodoje „Telšiai iš paukščio skrydžio“, Knygų parodoje „Nesenstanti išmintis“, Tremtinių laiškų parodoje „Svetimoj padangėj…“, Spaudinių parodoje „Tremties paženklinti likimai“, „Skudurinė Onutė laiko kaitoje“). Taip pat visą savaitę vyko įvairūs edukaciniai užsiėmimai vaikams bei Jūratės Norvaišienės knygos „Vienos raidės istorijos“ pristatymas.
Paskutiniąją miesto šventės dieną įvyko respublikinės parodos-konkurso „Skudurinė Onutė laiko kaitoje“ uždarymo šventė. Tarptautinėje konkursinėje parodoje dalyvavo 42 autoriai, eksponuojama buvo net 161 lėlė ir 14 žvėrelių. Konkurso nugalėtojais tapo: už gražiausią skudurinę lėlę — Galina Beniušienė (Šiauliai); už gražiausią skudurinės lėlės kolekciją — Lina Prončatovaitė (Norvegija); už gražiausią interjero lėlę — Edita Varnelienė (Šiauliai); už gražiausią interjero lėlės kolekciją — Irena Berštienė (Šiauliai). Dėkojame dar kartą konkurso sumanytojai ir organizatorei, etnografei Sigitai Dacienei ir Karolinos Praniauskaitės kolektyvui už indėlį miesto šventės metu.
Birželio 12 dieną įvyko Žemaitės dramos teatro spektaklio „Velniškas pasiūlymas“ (pagal Mišelį Forą), rež. Badri Tserediani, premjera. Vaidmenis kūrė ir žiūrovus džiugino aktorė Margarita Bladženauskaitė, Donatas Žilinskas bei pirmąjį savo vaidmenį Telšių Žemaitės dramos teatre sukūręs teatro direktorius Deividas Rajunčius. Dėkojame visiems spektaklio kūrėjams!

Koncertas miestui
Telšių miestas šeštadienį lingavo ir džiaugėsi įvairiausia muzika ir dainomis. Pradžią užkūrė jaunimo grupių koncertas, kurį vedė Lijana Judeikytė, pasirodė telšiškių grupės „Audra“ ir ON THE SPOT, tauragiškiai MOXIE ir vilniečiai SKAPTETAS. Grupės atliko savo kūrybos kūrinius bei hitais tapusias dainas. Vakare vyko visų ilgai lauktas koncertas „Sveikinimas miestui“. Koncertas pradėtas himnu Telšiams, kurį atliko Kęstutis Jablonskis, Juventas Radzys, Robertas Tekorius, Juozas Rimeika, Antanas Gaudiešius ir solo gitara Virginijus Pažemeckas. Susirinko itin gausus būrys miesto gyventojų ir svečių, muzikinius pasirodymus dovanojo ir gerą nuotaiką skleidė Kęstutis Jablonskis, grupės „Hiperbolė“ legendos Viktoras Prapras ir Igoris Berinas su grupe HUGE SOUL, Iglė ir vakaro kulminacija Saulius Prūsaitis. Visą šventę vainikavo diskoteka su telšiškiu DJ Titu Motuzu. Koncertinė programa baigėsi sekmadienį miesto amfiteatre, kur savo dainas ir širdį veriančius žodžius dovanojo jausmingoji Ieva Narkutė.

Pramogos vaikams
Šypsenos, vaikų krykštavimas, laimingi tėvai, puikus oras, būtent tokia buvo šeštadienio popietė Telšiuose. Vaikus miesto šventės metu džiugino pramogų kalnas, kvietęs į galybę veiklų: Burbulų dėdės šou, Robotikos akademiją, STEAM erdvę, kurioje kiekvienas apsilankęs galėjo pasijusti mokslininku, išbandyti save įvairiuose eksperimentuose ir susipažinti su naujausiomis technologijomis. Animatorė Fėja kvietė vaikus nusispalvinti veidukus norimais personažais. Vaikai galėjo save išbandyt veiklose, kurias pristatė regbio klubas Telšiai, LŠS Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės demonstracines ir praktines veiklas, pramogas su „Geri visada“. Muzikines programas dovanojo jaunieji atlikėjai, šventinę nuotaiką kūrė ir Telšių kultūros centro personažai „Šimtarankiai“, į žaidimų ir šokių sūkurį visus vaikučius įtraukė personažai Peliukas Mikis ir Vienaragis iš Ukrainos.
Sekmadienį vaikai kartu su tėveliais galėjo stebėti Kauno valstybinio lėlių teatro „Žalias žalias obuoliukas“ spektaklį. Lėlių teatro aktoriai per lėlę ir gyvą bendravimą kvietė žiūrovus į susitikimą su gamtos esybe, per kurią atsiveria visi būties klausimai.

Konferencijos, festivaliai, koncertai
Telšių Žemaitės dramos teatre paminėta Žemaičių muziejaus „Alka“ 90-oji įkūrimo sukaktis. Reikšmingam įvykiui įprasminti surengta konferencija „Žemaičių muziejus „Alka“: nuo archeologijos iki šiuolaikinio meno“. Minėjimo renginys — ne tik Telšių miesto šventės „Telšē lingOun“, bet ir įgyvendinamo projekto „Žemaičių muziejus „Alka“: 90 metų istorijos“ dalis, kurį palaiko ir iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Telšių rajono savivaldybė.
Tradiciškai miesto šventės penktadienis skiriamas jaunimui, kuris birželio 10-ąją lingavo šokio ritmu. Įvyko jubiliejinis dešimtasis „Dance station“ šokių festivalis. Šventėje dalyvavo per 1000 atlikėjų, pasirodė 34 kolektyvai (visi po 3 amžiaus grupes). Dalyvavo 2 kolektyvai iš Rygos ir net 60 atlikėjų. Renginio vakarą baigė dviejų grupių pasirodymai „Sadboy“ ir „2kvėpavimas“. Dėkojame visiems susirinkusiems, o už tradicinį šokių festivalį — studijos „Divain“ vadovui ir renginio autoriui Deivydui Račkauskui.

Ukrainos piliečiai miesto šventėje — „Telše linGOun“
Į Telšių miesto šventės veiklas aktyviai įsijungė ir ukrainiečių bendruomenė. Nuo birželio 11 d. ryto ukrainiečiai rinkosi sodinti medėjančių bijūnų. Iš viso pasodinti 27 bijūnai, kurių skaičius simbolizuoja 27 Ukrainoje esančius regionus. Bijūnų sodinimas — padėkos ženklas Telšiams už šiltą priėmimą, suteiktą pagalbą ir paramą, už suteiktas gyvenimo sąlygas artimas namų aplinkai. Atsidėkodama ukrainiečių bendruomenė telšiškius birželio 11 d. vaišino tradiciniais patiekalais: ukrainietiškais barščiais ir virtinukais su netikėčiausiais įdarais. Kartu buvo renkama parama Telšių rajone apsistojusiems karo Ukrainoje pabėgėliams. Surinkta parama — 732 Eur, kurie buvo pervesti į labdaros ir paramos fondo „Telšiai su Ukraina“ sąskaitą. Telšių miesto švenčių metu ukrainiečiai taip pat aktyviai įsijungė į Drakonų valčių varžybas. Užimta 4 vieta pakėlė dalyvių nuotaiką ir optimistiškai nuteikė kitiems netolimos ateities darbams bei veikloms.

Įvairios veiklos
Birželio 11 d. ant Zakso kalno veikė prekybininkų ir amatininkų mugė. Didelio susidomėjimo sulaukė senovinių motociklų ir automobilių kolona „Laiko ratai“, judėjusi per Telšių miestą ir atvykusi ant Zakso kalno. Technikos entuziastai, atvykę iš Telšių, Mažeikių, Plungės, Klaipėdos ir kitų miestų, mielai bendravo su miestelėnais ir leido fotografuotis ar net išbandyti vairuotojo kėdę. Kolonos priekyje riedėjo 1930 m. gamybos „Lincoln“, seniausias automobilis, valdomas kolekcionieriaus Albino Monstavičiaus. Sveikinimą miestui skyrė Telšių oreivių klubo pasirodymas. Su nauja ir įdomia pramoga miestelėnus kvietė išbandyti pabėgimo kambarys „MISIJA: Žalias Kursas“.

„Esu ne kartą patyręs ir tik dar kartą įsitikinau, kad „išlinguoti“ telšiškius yra sudėtinga užduotis. Tam reikalinga tokia programa, kuri patenkintų daugumos poreikius ir lūkesčius, bet tuo pačiu įsitektų į suplanuotą biudžetą, rastų sinergiją tarp Telšių istorijos ir geografinių ypatumų, o svarbiausia, kad turėtų gilesnę prasmę ir išliekamąją vertę. Būtent į šiuos kertinius taškus atsižvelgiant, mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė. Parengiamuosius planavimo darbus darbo grupė pradėjo dar ankstyvą pavasarį. Sąmoningai miesto šventės akcentus išdėstėme kuo plačiau geografiškai, skirtingose Telšių erdvėse, kad žmonės, po ilgai užsitęsusio karantino, turėtų galimybę, kuo dagiau judėti, aplankyti daugiau Telšių vietų, išbandyti naujų veiklų, užsiėmimų, pašokti, padainuoti ar pasportuoti. Iš pagrindinio tikslo išjudinti telšiškius ir užgimė šventės šūkis — „Telšē linGOun“. Sąmoningai skyrėme didelį dėmesį jauniems žmonėms, suteikiant galimybę jų saviraiškai per šokį, dainą, sportinius ir kitus užsiėmimus. Taip pat planuodami veiklas svarbiausiose ir gražiausiose Telšių vietose, į veiklas įtraukėme įvairias įstaigas ir institucijas, kurios veikia mūsų mieste ir yra nedaloma Telšių dalis. Noriu labai padėkoti visai darbo grupei už sunkų, atsakingą, įtampos, nervų, susikaupimo, kantrybės ir susitelkimo pareikalavusį darbą, kuris, mano nuomone, davė gerą rezultatą. Ačiū visiems pagalbininkams, savanoriams, rėmėjams ir, aišku, telšiškiams. Dėkoju, kad atėjote, kad dalyvavote, kad kritikavote, patarėte ir pasidžiaugėte. Kaip darbo grupės vadovas sulaukiau ne vieno klausimo — šiemet aukštai užkėlėte miesto šventės renginiams kartelę, ar kitąmet pavyks padaryti geriau? Ramiai galiu atsakyti, kad taip. Kitąmet bus dar geriau ir dar stipriau — Telšiai linGOus su visais telšiškiais, miesto svečiais, su gražuoliu Masčiu ir žydinčiais bijūnais!“,— įspūdžiais apie miesto šventę dalijosi ir nuoširdžią padėką išsakė mero pavaduotojas, miesto šventės darbo grupės pirmininkas Mantas Serva.

„Nuoširdžiai dėkoju visiems dalyvavusiems, visiems lingavusiems kartu, visiems kūrusiems ir dirbusiems šventės miesto organizavimo procese! Džiaugiuosi, kad į Žemaitijos miesto šventės „Telšē linGOun“ renginius susirinko tiek daug miesto gyventojų ir svečių, kurie savo gera nuotaika ir šventiniu nusiteikimu sudrebino visą Telšių miestą! Net 9 dienas trukęs renginių maratonas, manau, suteikė neišdildomų įspūdžių, pasididžiavimą savo miestu, galimybę pasikviesti draugus ir artimuosius kartu praleisti puikų laiką. Tikiu, kad atsiras sakančių, jog įvykę renginiai Savivaldybės biudžetui atsiėjo dideles lėšas, tačiau esame įsitikinę, kad investuoti turime į visas sritis, ne išimtis — ir kultūra. Miesto šventė ir jos renginiai, mano nuomone, turi pateisinti Žemaitijos sostinės vardą, turi būti tokie, kokius drąsiai, galiu teigti, turėjome šiemet — apgalvoti, tinkantys įvairioms amžiaus grupėms, išsidėstę visame mieste ir, be abejonės, nemokami. Miesto šventės biudžetas šiemet siekė per 70 tūkst. eurų, suma vieniems gali pasirodyti didelė, o kitiems — gal dar ir nepakankama, tačiau 60 tūks. Eur buvo patvirtinta Telšių rajono savivaldybės tarybos, tvirtinant Prioritetinių renginių sąrašą ir lėšas skirtas jiems. Kita dalis lėšų miesto šventei skirta iš projektinių lėšų ir kitų programų. Dėkoju Tarybos nariams, pritarusiems prioritetinių renginių sąrašui, džiaugiuosi, kad visi suprantame renginių svarbą gyventojams ir Telšiams. Ne kartą teko girdėti ir skaityti socialiniuose tinkluose atsiliepimus, kad net kaimiškosioms vietovėms į savo renginius pavyksta pritraukti geresnes, populiaresnes grupes, tad šiemet norėjosi įrodyti, kad ir Telšiai tai gali. Skyrėme nemažai lėšų žinomesnėms grupėms ir atlikėjams pritraukti, kurios būtų mėgstamos ir jaunimo, ir vyresnio amžiaus gyventojų. Viliuosi, kad patiko, kad įvertinsite Telšių miesto šventės skirtą dovaną Jums — gerą laiką, emocijas ir nuskambėjusį Telšių vardą nacionalinėje ir užsienio žiniasklaidoje“,— įspūdžiais apie miesto šventę dalijosi ir nuoširdžią padėką išsakė Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus.