„Atžalyno“ progimnazijos teritorijai ir sporto bazei atnaujinti – 892 tūkst. Eur

Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas, Telšių „Atžalyno“ progimnazijos direktorius Kęstutis Saplinskas, Telšių rajono meras Tomas Katkus.

Sportas yra neatsiejama vaikų ugdymo dalis, kuri teikia ne tik fizinę, bet ir emocinę bei socialinę naudą. Taip pat svarbi ir aplinka, kurioje ugdoma mūsų rajono ateitis. Todėl kiekvienais metais mokyklų infrastruktūrai gerinti, sporto bazėms atnaujinti bei ugdymo sąlygoms gerinti Telšių rajono biudžete kasmet planuojamos vis didesnės investicijos. Pernai švietimo įstaigų remontui buvo skirta beveik 600 tūkst. Eur, na, o šiemet vien tik ugdymo įstaigų remonto darbams ir aplinkai kurti numatyta 710,8 tūkst. Eur.

Šalia šių lėšų įgyvendinami ir kiti projektai. Šiais metais bus pradėti „Atžalyno“ progimnazijos stadiono, sporto aikštelių ir kiemo aikštelės su takais ir įvažiavimu kapitalinio remonto darbai.
„Nuoširdžiai džiaugiuosi, jog pagaliau naujos sporto bazės sulauks ir mūsų Telšių „Atžalyno“ progimnazija. Mokyklos teritorija, tiesą pasakius, šiandien nėra pačios geriausios būklės. Šių metų biudžete Telšių rajono savivaldybės taryba patvirtino 892 tūkst. Eur (iš jų 660 tūkst. Eur Savivaldybės biudžeto lėšos, 232 tūkst. Eur – Valstybės biudžeto lėšos) investicijas „Atžalyno“ progimnazijos sporto aikštynui ir teritorijai atnaujinti. Bus rekonstruotas mokyklos stadionas, sutvarkyti bėgimo takai, įrengta teniso/kvadrato bei krepšinio aikštelės, pastatyti sporto įrenginiai, kapitaliai suremontuota progimnazijos infrastruktūra – privažiavimai, kiemas, pėsčiųjų takai, apšvietimas ir t. t.“, – teigia Telšių rajono savivaldybės meras Tomas Katkus.
Įgyvendinant projektą, numatyta atnaujinti „Atžalyno“ progimnazijos teritorijoje esamus sporto statinius ir įrenginius, atnaujinti dangas bei inventorių. Taip pat kapitališkai suremontuoti mokyklos teritorijos infrastruktūrą bei pritaikyti ją žmonių su negalia reikalavimams, kadangi mokykloje mokosi vaikai su specialiaisiais poreikiais.
„Šiuo metu dėl lietaus vandens nuvedimo sprendinių vis dar stringa projektinės dokumentacijos parengimas. Tačiau tikimės artimiausiu metu išsispręsti šią problemą ir gegužės mėnesį paskelbti darbų pirkimą, – kalba Telšių rajono savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas. – Planuose – įgyvendinti projektą jau šiemet. Tačiau dėl įvairių nenumatytų aplinkybių, su kuriomis tenka susidurti statybos darbų metu, nepavykus to padaryti, objektas būtų parengtas eksploatacijai vėliausiai 2025 metų vasarą.“
Pasak Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjo, progimnazijos teritorijos tvarkymo darbai suskirstyti į tris etapus. Pirmuoju etapu numatoma įrengti futbolo aikštę, bėgimo takus, teniso/kvadrato/tinklinio aikštelę, gimnastikos įrenginių aikštelę, šuolio į tolį sektorių, treniruoklius, kamuolio gaudyklę, suoliukus bei stadiono apšvietimą.
„Šiuo metu progimnazijos stadiono būklė netenkina sporto statiniams keliamų reikalavimų: futbolo aikštelė yra natūralios žolės, paviršius nelygus, žolė suaugusi kupstais, vietomis išretėjusi, vartai be tinklo, nėra futbolo žaidimui reikiamų linijų ir kitos atributikos, – teigia G. Lukauskas. – Atliekant „Atžalyno“ teritorijos kapitalinio remonto darbus, pagal esamus stadiono matmenis, numatyta įrengti nestandartinių išmatavimų (44×65 m) dirbtinės sintetinės žolės dangos futbolo aikštelę. Stadiono kairiajame pusapskritimyje esame numatę standartinių išmatavimų (24×11 m) universalią teniso/kvadrato/tinklinio aikštelę bei gimnastikos įrenginių aikštelę. Futbolo aikštelės galuose ir šonuose numatyta įrengti kamuolio gaudykles, jos atskirs aikšteles, kad žaidėjai netrukdytų vieni kitiems bei apsaugotų nuo kamuolio išspyrimo už aikštelės ribų.“
Aplink stadioną bus įrengti du ilgų distancijų bėgimo takeliai, kurių ilgis – 275 m. Aplink bėgimo takelius suplanuoti šuolio į tolį sektorius (įsibėgėjimo takelis, atsispyrimo lentelė ir nušokimo zona).
Žaliosios vejos teritorijoje numatyti stacionarūs lauko treniruokliai (10 vnt.), stacionarūs suolai su kėdutėmis, skirti tribūnoms. Rekonstruoto „Atžalyno“ stadiono futbolo aikštelę apšvies keturi 15 metrų aukščio šviestuvai.
„Antro darbų etapo metu bus įrengta krepšinio/teniso aikštelė. Kadangi šiandien krepšinio aikštelė yra asfalto dangos, aptverta tvora, krepšinio lentos savadarbės, metalinio tinklo. Aikštelėje nėra krepšinio žaidimui būtinų linijų, viduryje yra lietaus trapas, kuris nėra labai saugus mokiniams žaisti, – teigia Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas. – Na, o trečiame etape tvarkysime progimnazijos teritoriją“.
Dabartinė „Atžalyno“ teritorija, anot Telšių rajono savivaldybės mero T. Katkaus, yra labai prastos būklės. Į progimnaziją veda tik vienas įvažiavimas. Šiuo keliu atvyksta ne tik aptarnaujantys automobiliai, bet kelkraščiu į mokyklą eina ir vaikai. Kadangi šalia nėra įrengto pėsčiųjų tako, mokiniams keliauti kelkraščiu į ugdymo įstaigą nėra saugu. O ir pati kelio danga sena, suskilinėjusi, vietomis ištrupėjusi.
„Nė kiek ne geresni mokyklos teritorijoje esantys plytelių dangos takai, kuriais vaikščiodami vaikai gali užkliūti ir susižeisti. Be to, esami takai nepritaikyti žmonių su negalia poreikiams, o tai yra labai svarbu, nes šalia įsikūręs progimnazijos „Naujamiesčio“ skyrius, kurį lanko vaikai su specialiaisiais poreikiais, – teigia Telšių rajono savivaldybės meras. – Šios investicijos į teritorijos bei sporto bazės sutvarkymą „Atžalynui“ šiandien tiesiog yra būtinos.“
Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas G. Lukauskas pridūrė, jog trečio etapo metu progimnazijos teritorijoje bus įrengtas įvažiavimas/nuovaža į mokyklą, takas greta įvažiavimo, kiemo aikštelė, suremontuoti laiptai, įrengti vidiniai takai, apšvietimas greta takų, vėliavų stovai, vaikų sporto/žaidimo įrenginiai kieme, metalinė spinta sporto inventoriui laikyti bei tvoros aplink visą mokyklos teritoriją su rakinamais varteliais ties takais ir slankiojančiais vartais ties įvažiavimu į mokyklą. (Telšių r. sav.inf.)

 

1 Komentaras

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.