Vairuodamos daugiausia telefonu plepa moterys

Pirmadienį Telšiuose Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai vykdė griežtą eismo dalyvių kontrolę. Apibendrindamas reido rezultatus, Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus specialistas Alius Rėkus pagyrė Telšių gyventojus.

Giedra Akavickienė

Iš Lietuvos sostinės į Žemaitijos sostinę atvyko net septyni pareigūnų ekipažai. Tikrinimo vietos pasirinktos dvi — nusileidus nuo viaduko Sedos gatvėje ir Muziejaus gatvė, prie „Alkos“ muziejaus.
„Daugelis vairuotojų pareigingi, atsakingi už savo ir kitų eismo dalyvių gyvybę bei sveikatą“,— minėjo Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus specialistas A.Rėkus.
Reido metu patikrinus gausybę vairuotojų, nebuvo sulaikytas nė vienas girtas. Tiesa, du vairuotojai į alkotesterį įpūtė leistiną vairuoti alkoholio normą — 0,07 ir 0,08 promilių.
Už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus administracine tvarka nubausti 28 pažeidėjai.
 
Daugiausia pažeidimų užfiksuota dėl vairavimo kalbant mobiliuoju telefonu. Tokių pažeidimų užregistruota 13, beje, daugelis plepių pasirodė besančios moterys. Tarp vyrų daugiausia telefonu vairuodami kalbėjo prabangių automobilių savininkai, matyt, tvarkė svarbius verslo reikalus, nors ir smarkiai rizikuodami.
Lietuvos kelių policijos tarnybos darbuotojas A.Rėkus informavo, kad 5 piliečiai vairavo neturėdami automobilio valstybinės techninės apžiūros talono, 3 nesegėjo saugos diržų, dar 3 neturėjo su savimi dokumentų, 2 vairavo automobilius, nedraustus civilinės atsakomybės draudimu, 1 įkliuvo su tamsintais langais, 1 vairavo neregistruotą ir nedraustą civilinės atsakomybės draudimu mašiną.
Likimo ironija — tarp sulaikytųjų, kurie nesegėjo saugos diržų, — ir buvęs ilgametis Telšių policijos pareigūnas, išėjęs į užtarnautą poilsį.
„Išvažiavau iš giminaičio kiemo, nespėjau užsisegti diržo. Ne dėl piniginės baudos man gaila, man labai gėda“,— kalbėjo buvęs pareigūnas, beje, apie buvusią tarnybą nepasikuklinęs prasitarti tikrintojams.
„Mums visi lygūs ir jokių išimčių niekam nedarome“,— patikino pareigūnas A.Rėkus.
Kitas pažeidėjas, įkliuvęs už tai, kad pasibaigusi automobilio techninė apžiūra, aiškino norėjęs pataupyti kelias dienas, todėl nevežęs anksčiau laiko automobilio į Techninės apžiūros centrą.
Kaip sakoma, kiaulės dėsnis — pirmadienį telšiškis pagaliau išsiruošė į minėtą centrą ir še tau, kad nori, pakliuvo policijai ir gavo „dovanų“ protokolą.