Po Ministro Pirmininko vizito tikimasi permainų Telšiuose

Telšiuose lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis kartu su patarėjais Tomu Beržinsku ir Elvinu Jankevičiumi. Premjerą ir jį lydėjusią delegaciją pasitiko Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Vyriausybės atstovė Telšių apskrityje Loreta Bagdonavičienė, Administracijos direktorius Saulius Urbonas, jo pavaduotojas Kęstutis Anglickas.
Vizito metu Telšių vyskupijoje susitikta su Jo Ekscelencija Jonu Boruta SJ, lankytasi Regioninėje Telšių ligoninėje, Telšių teritorinėje darbo biržoje, susipažinta su AB „Žemaitijos pienas“ veikla.
Ministras Pirmininkas į Žemaitijos sostinę atvyko Seimo nario V.Bukausko kvietimu.„Inicijavau, kad premjeras atvyktų į Žemaitijos sostinę ir susipažintų su realia situacija Telšiuose, išgirstų gyventojų poreikius, sužinotų apie problemas, su kuriomis susiduriama.
Ir ne tik išgirstų, bet ir atsirastų Telšių bendruomenei palankūs sprendimai“,— kalbėjo parlamentaras.
„2015 m. VšĮ Regioninėje Telšių ligoninėje pradėti Valstybės investicijų programos (VIP) finansuojami Regioninės Telšių ligoninės Vidaus ligų skyriaus remonto darbai“,— diskusiją pradėjo Telšių rajono meras P.Kuizinas ir atkreipė S.Skvernelio dėmesį, kad dėl sumažinto VIP finansavimo Vidaus ligų skyrius negali būti baigtas, priduotas ir teikti kokybiškų paslaugų.
Tuo Ministras Pirmininkas įsitikino apsilankęs ir pačioje gydymo įstaigoje. Problemą premjerui pristačiusi ligoninės direktorė Alma Vitkienė akcentavo, jog, nors patalpos vizualiai atrodo jau suremontuotos, objektas vis dar nepriduotas ir darbas negali vykti pilnu pajėgumu. Taip pat išsakytas poreikis kompiuterinio tomografo aparatui įsigyti.
Susitikime su medikais premjeras kalbėjo apie kokybiškas medicinos paslaugas, vaistų kainų reguliavimą, gydymo įstaigų aprūpinimą įranga, darbo užmokesčio kėlimą dirbantiems gyventojams.
Medikai informavo, kad dėl apmokėjimo vis dar kyla problemų su Valstybine ligonių kasa. Slaugytojai guodėsi premjerui apie mažą atlygį už darbą. Vidutinis jų darbo užmokestis neatskaičius mokesčių tesiekia 490 eurų. S.Skvernelis informavo, jog netrukus situacija keisis ir slaugytojams alga kils.
Su Telšių rajono vadovais aptartas Telšių „Ateities“ progimnazijoje esančio baseino rekonstrukcijos ir Menų mokyklos statybų klausimai, diskutuota apie Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų įsisavinimą, aptartos strateginės galimybės mažėjančiam gyventojų skaičiui stabdyti.
Ministras Pirmininkas S.Skvernelis ketvirtadienį savo vizito Telšiuose metu apsilankęs Telšių teritorinėje darbo biržoje susitiko su Lietuvos darbo biržos vadove Ligita Valalyte, Telšių teritorinės darbo biržos direktore Dangirute Jurkuviene, pavaduotoja Daiva Čiegiene. Premjeras sakė, kad valstybė turi padaryti viską, jog žmonėms darbą susirasti būtų kuo paprasčiau, o gyvenimas iš pašalpų nebūtų patraukli alternatyva. „Valstybei svarbi kiekviena darbo vieta. Darbo birža neturi būti kabinetuose sėdinčių tarnautojų būrys. Vadovai turi aktyviai bendrauti su verslu, žinoti, kokių specialistų labiausiai trūksta, kaip tinkamai perkvalifikuoti žmones“,— kalbėjo S.Skvernelis.
Svarbu, kad atėjusiam į Darbo biržą žmogui nereiktų skęsti biurokratinių reikalavimų jūroje. Sistema turi būti aiški, skaidri ir efektyvi. „Darbo birža privalo konkuruoti su privačiomis įdarbinimo agentūromis, o čia atėjęs žmogus turi jausti realią pagalbą“,— sakė Ministras Pirmininkas.
Susipažinus su Telšių teritorinės darbo biržos veikla, delegacija apsilankė vienoje didžiausių Telšiuose veikiančių įmonių AB „Žemaitijos pienas“. Čia dirba apie 1200 darbuotojų. Apžiūrėtos gamybinės patalpos, premjerui pristatyta bendrovės veikla, aptarti rodikliai. Baigiantis vizitui, Ministras Pirmininkas apsilankė ūkininko Evaldo Rumšo ūkyje Telšių rajone. (Telšių rajono savivaldybės inf.)

Premjeras Saulius Skvernelis lankėsi pas Telšių vyskupijos vyskupą Joną Borutą SJ. Iš kairės: monsinjoras Rimantas Gudlinkis, Telšių vyskupijos kancleris Haroldas Šneideraitis, Seimo narys Valentinas Bukauskas, premjeras Saulius Skvernelis, JE Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, meras Petras Kuizinas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Anglickas, Administracijos direktorius Saulius Urbonas, Vyriausybės atstovė Telšių apskrityje Loreta Bagdonavičienė.