„Telšių autobusų parkas“ turi naują direktorių

Saulius Bucevičius.

Rašėme, kad UAB „Telšių autobusų parkas“ direktorius Petras Ročius paliko pareigas. Įmonės valdyba nusprendė naujo direktoriaus paieškai paskelbti konkursą. Ir štai rezultatas — direktoriumi tapo Saulius Bucevičius.

Alvydas Ivoncius

Geriausias — buvęs V.Bukausko bendrapartietis
„Telšių autobusų parko“ direktoriaus pareigoms užimti konkurso nebuvo būtina skelbti: priimti vadovą galėjo vien valdyba. Anot jos pirmininko, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rimanto Žebrausko, nuspręsta konkursą skelbti, kadangi tikėtasi sulauksiant daugiau pretendentų. Taip ir nutiko: dokumentus pateikė aštuoni žmonės. Tačiau trys jų iš karto atkrito, nes neturėjo reikiamo išsilavinimo. Iš likusių penkių vienas neatėjo pokalbio. Beliko keturi. Anot R.Žebrausko, trys iš jų nebuvo tinkamai pasirengę: neturėjo programos ar net nelabai įsivaizdavo, ką reikės daryti. Geriausiai pasiruošęs buvo S.Bucevičius. Pasak R.Žebrausko, S.Bucevičius buvo parengęs programą, žinojo, kaip reikėtų tobulinti įmonės veiklą.
S.Bucevičius — ne šiaip sau pretendentas, o buvęs Seimo narys. Politinę karjerą pradėjo Akmenėje kartu su Darbo partija. Prieš paskutiniuosius Seimo rinkimus ją paliko ir įstojo į Lietuvos liberalų sąjūdį. S.Bucevičius palaikė bičiuliškus santykius su Seimo nariu Valentinu Bukausku. Paklausėme R.Žebrausko, ar ši aplinkybė nesukels įtarimų dėl konkurso skaidrumo. „Čia gali visiems užkliūti. Kas norės, tai neigiamo ras“,— atsakė R.Žebrauskas.
Vis tik R.Žebrauskas neslėpė ir nusivylimo: tikėtasi, kad konkurse dalyvaus daugiau jaunų žmonių.

Karjera: iš Seimo — įmonėn
Internetinėje enciklopedijoje „Vikipedija“ apie S.Bucevičių rašoma: „Saulius Bucevičius (g. 1967 m. spalio 10 d. Pavandenėje, Kelmės r.) — Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas, LR Seimo narys. 1975–1979 m. mokėsi Naujosios Akmenės 2-ojoje vidurinėje mokykloje, 1979–1981 m. Naujosios Akmenės 3-iojoje vidurinėje mokykloje. 1981–1982 m. mokėsi ir sportavo (baidarių irklavimas) Trakų internatinėje sporto mokykloje. 1986 m. baigė Naujosios Akmenės 3-iąją vidurinę mokyklą. 1986–1988 m. tarnavo tarybinėje armijoje. 1988–1989 m. Naujosios Akmenės individualios įmonės „Birutė“ padavėjas, 1989–1995 m. visuomeninio maitinimo įmonės kavinės „Luokavėlė“ barmenas. 1995 m. įsteigė S.Bucevičiaus individualią įmonę „Hemiris“, 1998 m. įmonė reorganizuota į uždarąją akcinę bendrovę, iki 2004 m. jos direktorius. 2000 m. įkūrė įmonę Baltarusijoje, Molodečno mieste.
Nuo 2003 m. Darbo partijos narys, Akmenės rajono skyriaus pirmininkas. 2004–2008 m. Seimo narys. 2007 m. išrinktas Akmenės rajono savivaldybės tarybos nariu.
2008-2012 m. kadencijos LR Seimo narys.
Nuo 2012 m. Darbo partijos frakcijos Seime narys, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas.
Išsituokęs, turi dukrą Enriką, sūnų Pijų“.
Šią „Vikipedijos“ informaciją papildome: S.Bucevičius Seimo nariu buvo dar ir 2012-2016 metų kadencijoje. Tačiau nei vienmandatėje apygardoje, nei kartu su Liberalų sąjūdžiu į dabartinį Seimą jam patekti nepavyko.

Pakeista įmonės valdyba
R.Žebrausko teigimu, S.Bucevičius „Telšių autobusų parkui“ pradės vadovauti nuo rugsėjo 25 dienos. R.Žebrauskas teigė, kad S.Bucevičius turi aukštąjį verslo administravimo išsilavinimą. Tačiau paties S.Bucevičiaus Seime pateiktoje biografijoje nurodoma jį 2008–2012 metais studijavus Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar — Lietuvos sporto universitete), turizmo ir sporto vadybą.
R.Žebrauskas pabrėžė, kad yra pakeista „Telšių autobusų parko“ valdyba. Dabar jai priklauso jis (pirmininkas), o nariais yra Savivaldybės administracijos skyrių vedėjai Regina Radimonienė, Edmundas Vaitkevičius, skyrių darbuotojai Laima Ežerskienė, Zita Simutienė.