Šventinė miškininkų dovana

Miškininkai miestelėnams dosniai atvežė į Turgaus aikštę eglių šakų.

Telšiškiai prieš didžiąsias metų šventes jau įprato laukti miškininkų dovanojamų eglių šakų. Ši tradicija nesulaužyta ir šiemet.

Žemaičiai miškų puoselėtojai gruodžio 20-ąją prisijungė prie visose Lietuvos miškų urėdijose devintąjį kartą rengiamos akcijos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“.
Šios akcijos metu Turgaus aikštėje šurmuliavo miestelėnai ir džiaugėsi galėję išsirinkti sau tinkamų eglių šakų, kurias miškininkai paruošė iš miško kirtimuose legaliai nukirstų medžių.
Nauda keleriopa: gyventojai savavališkai nekerta žaliaskarių miške, sutaupo vieną kitą eurą ir gali parodyti savo kūrybiškumą, kurdami su šeimos nariais menines kompozicijas ar šiaip puošdami žaliaskarės šaką.
Pasak miškų želdinimo inžinierės Linos Servienės, tą popietę miškininkai telšiškiams išdalino apie 1,5 tūkstančio eglių šakų. Tradicine akcija buvo skatinta gyventojus saugoti ir puoselėti gamtą, tausoti ją drauge su miškininkais.
Miškininkai ne tik dalino eglių šakas, bet ir maloniai bendravo su gyventojais.
Kūrybingai akcijoje dalyvavo Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos jaunųjų miško bičiulių būrelio „Lazdynukai“ narės Gabija, Brigita ir Akvilė su būrelio vadove Aušra Adomaitiene. Jaunosios miško bičiulės pradžiugino ne vieną telšiškį, dovanodamos būrelio pagamintų gamtinių suvenyrų su nuoširdžiais šventiniais palinkėjimais. Savo ruožtu joms nuo miškininkų bendruomenės L.Servienė padovanojo po 2018-ųjų „Gamtos metų“ kalendorių. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

  1. Šventinė miškininkų „dovana” yra kelias nuo Ryškėnų iki Lieplaukės. Nu nebeįmanoma pravažiuoti. O miškai tai Brazdeikių km. kertami. Seniūnė ko gero važiuoja iš Lieplaukės per Telšius?

Komentarai nepriimami.