Brandinamos iniciatyvos dėl naujų žiedinių sankryžų

AB „Žemaitijos pienas“ išsiuntinėjo Savivaldybės tarybos nariams raštą dėl siūlymo Plungės-Alyvų gatvių sankryžose įrengti žiedinę sankryžą. Į bendrovės pasiūlymą iš visų Savivaldybės tarybos narių sureagavo tik Algirdas Bacevičius, kreipdamasis į Saugaus eismo komisiją.
Įvykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje buvo pristatytas A.Bacevičiaus prašymas. Jame Tarybos narys rašė, kad į jį kreipėsi AB „Žemaitijos pienas“, siūlydamas Plungės-Alyvų gatvės sankryžoje įrengti žiedinę sankryžą. Bendrovė pažadėjo skirti 10 tūkst. eurų. Išnagrinėjusi A.Bacevičiaus raštą dėl „Žemaitijos pieno“ pasiūlymo, Savivaldybės administracija Saugaus eismo komisijai pranešė, kad Plungės, Alyvų ir Ragainės gatvių sankryžoje galima įrengti žiedinę sankryžą. Komisija įvertino tai, kad minėtoje sankryžoje ir gatvėse didelis eismas, todėl žiedinė sankryža pagerintų saugumą.
Tačiau šios problemos Savivaldybė viena pati išspręsti negali, kadangi Alyvų ir Ragainės gatvės priklauso jai, o Plungės, kaip magistralinė — Kelių direkcijai. Nuspręsta kreiptis į Kelių direkciją.
Saugaus eismo komisijoje paaiškėjo, kad pageidaujama žiedinę sankryžą įrengti Luokės, Tryškių ir Vilniaus gatvių sankryžoje. Pasak Statybos ir urbanistikos skyriaus Statybos poskyrio vedėjo Adomo Žvirzdino, dėl šios žiedinės sankryžos kol kas tariamasi su Kelių direkcija. („KŽ“ inf.)