Futbolo aikštę laistys laistytuvais, tręš — barstydami rieškutėmis…

„Kranto“ progimnazijos stadiono remontas: sunykusi futbolo aikštės žolė; atsilupusi, sudriskusi ir todėl lopoma bėgimo takelių danga; rūdijantys stulpai ir draskomas tinklas; išsiklaipiusios trinkelės ir panašiai. Visai tai neva „tinkama darbų kontrolė“.

Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus sudarė komisiją, kuri, vadovaujama Rimanto Adomaičio, nagrinėjo „Kranto“ progimnazijos būklę. Komisija nustatė, kad anksčiau Savivaldybės administracijos valdininkai veikė tinkamai, o futbolo aikštės būklė bloga todėl, kad mokykla vejos neprižiūrėjo. Kaip ir ne vienu atveju, taip ir šiuo, bandant „skalbti mundurus“, jie suteršiami naujomis dėmėmis.

Alvydas Ivoncius

Reikalavo, bet ar buvo padaryta?
Savivaldybės tarybos nariui Algirdui Bacevičiui T.Katkus pateikė prašytus dokumentus ir komisijos išvadą.
Išvadoje rašoma, kad „Kranto“ progimnazijos stadiono remonto darbų perdavimo-priėmimo aktas pasirašytas 2016 metų gruodžio 1 dieną. Aktas pasirašytas su pastabomis, įpareigojančiomis „rangovą iki 2017-06-01 pagal projekto sprendinius įrengti ir sutvarkyti gerbūvio veją, iki 2017- 05-01 sutvarkyti stadiono veją iš natūralios velėnos, iki 2017-04-01 futbolo aikštės kamuolio gaudyklėse įrengti papildomus lynus“.
Kaip matote, aktas pasirašytas, nors dalis svarbių darbų dar nebuvo atlikta. Užtat buvo galima sumokėti likusius pinigus.
Matyt, ta veja kažkodėl blogai sudygo. 2017 m. rugpjūčio 14 dieną Savivaldybės administracija kreipėsi į darbus atlikusią bendrovę, prašydama apželdinti projekte numatytus plotus ir pakartotinai apsėti veją. Tais pačiais metais pastebėta, kad bėgimo takelio danga vietoje atsiklijavusi, todėl pareikalauta sutvarkyti. Išryškėjusius defektus pareikalauta sutvarkyti ir 2019 metais.
Darbo grupės išvadoje kai ko pasigendama. Nuolat rašoma, kad buvo reikalauta sutvarkyti tą ir aną, tačiau nėra informacijos, kada darbus atlikusi bendrovė ištaisė trūkumus. Kad defektai ištaisyti, parašyta tik pateikiant informaciją apie šių metų defektus.

Neva „kontroliavo darbus“
Išvadoje teigiama esą Savivaldybės administracijos valdininkai kontroliavo darbų kokybę ir reikalavo ištaisyti defektus. Kaip minėta, nepeikta informacijos, ar iš tų reikalavimų būta naudos.
Kartu su A.Bacevičiumi stadioną „vizitavome“ užpernai, pernai ir šiemet. Ne kartą rašėme, kad veja prastos būklęs, futbolo kamuolio gaudyklės tinklas sudriskęs, išsiklaipiusios trinkelės, metaliniai stulpai rūdija, bėgimo takelio danga atsiklijavusi. Bemaž kasmet matėme tokius pačius vaizdus. O, pasirodo, valdininkai neva „kontroliavo darbų kokybę“. „Kontroliavo“ ir Žemaitės gimnazijos stadiono remontą taip, kad net nematė ne pagal projektą naudojamų medžiagų. Beje, dėl Žemaitės gimnazijos stadiono ankstesnė Savivaldybės administracijos valdžia jokio tyrimo neatliko, net nebandė nustatyti, kuris valdininkas kaltas. Manytume, nenorėta bausti valdininko, kuris vykdė vadų „zadanijas“.
Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rimanto Adomaičio vadovaujama komisija nustatė, kad ir futbolo aikštės veja buvo gera, bet bloga paliko dėl netinkamos priežiūros.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 65 (10377)

1 Komentaras

  1. Tomas Katkus ir komisija, kuri sudaryta iš nusiposėdžiavusių asabų.Tikriausiai ne vienas žmogelis už tai atsakingas, kad lėšos išleistos, o stadione ir velnias kojas išnirtų. Atrodo, jog kalta kažkokia abstrakcija, kuri klaidžioja netoli mokyklos. Ne, kalti veikėjai, kurie vaikšto svarbūs. Koks nužmogėjimas in corpore, koks nebaudžiamumas…

Komentarai nepriimami.