Nori iškapstyti korupciją ten, kur net STT nerado

Savivaldybės tarybos narė Vilma Rumšienė kreipėsi į Antikorupcijos komisiją dėl gana senos ir jau Šiaulių apygardos prokuratūros bei Specialiųjų tyrimų tarnybos narpliotos istorijos — patalpų suteikimo sunkiosios atletikos sporto klubui „Gintarinė saulė“. V.Rumšienė mano, kad dėl patalpų suteikimo mero Kęstučio Gusarovo ir Savivaldybės administracijos direktoriaus veiksmuose neva yra galimų „korupcijos požymių“.

Alvydas Ivoncius

Įžvelgia išskirtines sąlygas

Vilma Rumšienė — optimistė, jei mano, kad korupciją sugebės nustatyti Antikorupcijos komisija, kai nieko nusikalstamo neįžvelgė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tarybos narė savo pareiškime Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai rašo, kad šių metų kovo mėnesį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje paaiškėjo, jog į siūlomas patalpas sporto klubas „Gintarinė saulė“ jau yra įsikėlęs. Esą meras, žinodamas, kad sporto klubui patalpos yra išnuomotos, nesiėmė jokių veiksmų. Kovo mėnesį Savivaldybės tarybos „valstiečių“ frakcija klausė mero, kieno leidimu patalpos buvo suteiktos. Meras atsakė, kad „Gintarinei saulei“ patalpomis leido naudotis Vaikų globos namų direktorius.
Pareiškime V.Rumšienė rašo: „Telšių rajono savivaldybėje vienam sportui buvo sudarytos išskirtinės sąlygos naudotis Telšių rajono savivaldybės turtu be Telšių rajono savivaldybės sutikimo, pažeidžiant Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymą. Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas ir Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus neužkirto kelio neteisėtam turto disponavimui, nesiėmė jokių veiksmų dėl atsakingų pareigūnų atsakomybės įvertinimo, pažeidė viešąjį interesą visoms Telšių rajone veikiančioms organizacijoms vienodomis sąlygomis naudotis Telšių rajono savivaldybės turtu ir galimai sudarė sąlygas korupcinei veiklai ir korupciniams susitarimams vykdyti.“

Ne kiekviena netvarka yra korupcija
V.Rumšienė nėra teisininkė, užtat teisininkas yra jos frakcijos narys Imantas Motiejūnas. Manytume, neteisėtas patalpų suteikimas nėra viešojo intereso pažeidimas „visoms Telšių rajone veikiančioms organizacijoms vienodomis sąlygomis naudotis Telšių rajono savivaldybės turtu“. Patalpų suteikimas, net jei tai daroma pažeidžiant galiojančius teisės aktus, nebūtinai sukuria kam nors išskirtines sąlygas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 83 (10395)