Savivaldybės „geroji praktika“: paskyrė tūkstančius pagal negaliojančius nuostatus

Į Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisiją kreipėsi Tarybos narys Algirdas Bacevičius, pranešdamas, kad galimai Savivaldybės administracijos direktorius paskyrė pinigus neteisėtai, remdamasis negaliojančiais nuostatais.

Alvydas Ivoncius

Prabilo apie „teisėtus lūkesčius“
Į komisiją A.Bacevičius kreipėsi dėl, jo manymu, neteisėto pinigų skyrimo „rinkodaros priemonėms“. Mat, pagal Smulkiojo ir vidutinio verslo bei kaimo plėtros programos nuostatus, galima pinigų skirti „rinkodaros priemonėms“: reklaminiams leidiniams, lankstinukams ir panašiai. Tokiems reikalams galima skirti iki 400 eurų.
Reklamai radijuje, spaudoje galima skirti iki 100 eurų. Tiesa, beveik didžioji dalis skirtų pinigų išleidžiama reklamai vietiniame radijuje.
Pinigai dėl tokių reikmių gali būti skiriami ūkininkams, verslininkams. Kokias sumas skirti, rekomenduoja Smulkiojo ir vidutinio verslo bei kaimo plėtros programos lėšų skirstymo komisija. Ji, regis, numojo į naujus nuostatus ir pasiūlė skirti reklamai radijuje, spaudoje gerokai didesnes sumas nei leido nuostatai.
Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus savo įsakymais reklamai, iš esmės vietiniame radijuje, skyrė 18 verslo subjektų apytikriai po 375 eurus, iš viso — apie 6732 eurus.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 71 (10482)