Mažeikiškis Telšiuose nepastebėjo kelio ženklų

Praėjusio penktadienio rytą Žemaitijos sostinėje, avaringoje Žemaitės-Kalno gatvių sankryžoje, mažeikiškio „Opel Zafira“ nepraleido telšiškio „Audi A4“ ir susidūrė.

Giedra Akavickienė

Atvyko su reikalais
Išvydus iš „Opel Zafira“ rūkstančius dūmus, į nelaimės vietą išsiųstos dvi Telšių ugniagesių mašinos, tačiau jų pagalbos neprireikė.
Avariją sukėlęs šalutiniu keliu važiavęs „Opel Zafira“ vairuotojas — iš Mažeikių. Į Telšius žmogus atvyko su reikalais, turėjo nueiti į Darbo inspekciją, tačiau jos taip ir nepasiekė.

Nuvertė kelio ženklą
Mažeikiškis tvirtino važiavęs ne daugiau kaip 50 km/val. greičiu, sankryžoje kelio ženklų nepastebėjęs, todėl nestabtelėjęs praleisti pagrindiniu keliu atvažiuojančios „Audi A4“.
„Maniau, kad šioje sankryžoje keliai lygiareikšmiai, todėl turėčiau praleisti tik iš dešinės atvažiuojantį automobilį“,— kalbėjo „Opel Zafira“ vairuotojas, kuris buvo pasirūpinęs ne tik civilinės atsakomybės privalomuoju, bet ir Kasko draudimu. Jo 2008 metų laidos automobiliui sudaužytas priekis.
Nuo Katedros pusės į pakalnę važiavusi „Audi A4“ per avariją apsisuko į priešingą pusę, užlėkė ant šaligatvio ir tarsi gėlelę „nuskynė“ kelio ženklą.
Belieka džiaugtis, kad jau buvo po 8 valandos ir šaligatviu nėjo pėstieji. Tuo tarpu anksti rytą šiuo keliu eina itin daug darželinukų ir moksleivių.

Pasivažinėjo vos metus
„Audi A4“ važiavusi telšiškių pora neslėpė patyrusi šoką. Pasak moters, aplankė mamą, kuri išlydėdama palinkėjo atsargiai važiuoti, ir še tau, kad nori. Vos išvažiavus iš kiemo papuolė į avariją.
„Matėme, kad šalutiniu keliu atlekia mašina, dar bandėme išvengti susidūrimo, deja“,— apgailestavo telšiškė.
Nelaimės vietoje „Audi A4“ vairuotojas papasakojo, jog 2001 metų laidos geros būklės automobilį nusipirko Olandijoje, kur dirbo penkerius metus. Telšiškio nuomone, Lietuvoje tokio nebegausiantis, mat čia dažniausiai prekiaujama tik apdaužytais ir paskui suremontuotais automobiliais.
„Automobilis, kurį iš užsienio parsigabenau vos prieš metus, neberemontuojamas — nuo smūgio mašina sulinko per vidurį“,— sakė savininkas.

Apsunkino šeimos gyvenimą
Šalia vairuotojo, keleivio vietoje, sėdėjusi moteris pasidžiaugė išvengusi sužalojimų. Ji pasidalino staiga užgriuvusiais rūpesčiais.
Pasirodo, sutuoktiniai gyvena sodų bendrijoje ir šis avarijoje sumaitotas automobilis — vienintelis. Tad rytinis įvykis gerokai apsunkino šeimos gyvenimą.