Išskirtinė pirmosios progimnazijos Rugsėjo 1-oji Telšiuose

Sulig pirmąja rudens diena atsisveikinome su vasara. Dangus nesustodamas verkė — galbūt iš sielvarto, galbūt iš džiaugsmo, kad į miesto ir rajono mokyklas sugužės būrys vaikų, į darbus kibs uoliausi mokytojai. Mokslo ir žinių aruodus sems visi. Rugsėjo 1-oji šiemet išskirtinė „Kranto“ mokyklai. Ji pirmoji mieste, gavusi progimnazijos vardą.
Donata Kazlauskienė, Danutė Jackutė

Apsirengę ryškiaspalviais saulės geltonumo ir dangaus mėlynumo „polo“ marškinėliais, nešini gėlėmis „Kranto“ progimnazijos mokiniai skubėjo švęsti su klasiokais, draugais, mokytojais ir auklėtojais Mokslo ir žinių dienos.
Mokyklos vyriausieji — aštuntokai — vedini pirmokėlius už rankų paskelbė šventės pradžią. Nuskambėjo pačių mažiausiųjų eilėraščiai.
Susirinkusius pasveikino mokyklos direktorius Petras Stulpinas. „Šį rytą nugąsdino gervės, ant savo spranų nusinešusios vasarą. Tačiau džiugi žinia, kad mes visi susirinkome čia. Perduodu valdžios linkėjimus, dėkoju už skirtas lėšas mokyklai remontuoti, ačiū 6c klasės mokinių tėvams už suremontuotą klasę, taip pat ir kitų mokinių tėvams, padėjusiems gražinti mokyklą. Kviečiu vyriausiuosius mokyklos šeimininkus — aštuntokus — tapti pavyzdžiu mažiesiems“,— ragino direktorius.
Naują „Kranto“ progimnazijos vėliavą pašventino Telšių vyskupas augziliaras Linas Vodopjanovas OFM, dovanų pirmokėliams įteikė Seimo narys Valentinas Bukauskas, Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės Telšių skyriaus vyr.specialistė Regina Pocienė sveikindama sakė, kad ši diena Telšiams neeilinė, nes gimė pirmoji progimnazija mieste. „Jūs pirmieji žengsite progimnazijos istorijos kūrimo keliu. Nereikėtų nusiminti ir manyti, kad toks mokyklos statusas yra blogai. Priešingai — progimnazijoje vaikai ruošiami gimnazijai. Mokytojai netrukus supras, kaip lengva dirbti su panašaus amžiaus vaikais“,— sakė R.Pocienė ir dovanų įteikė Švietimo ir mokslo ministerijos firminį laikrodį.
Nors P.Stulpinas atskleidė paslaptį ir išdavė V.Bukausko pažadą, jog „Kranto“ progimnazijos stadionas netrukus (jei ne šiemet, tai kitąmet)  bus sutvarkytas, Seimo narys šito drąsiai nepatvirtino, tačiau pažadėjo dėti visas pastangas.
„Kranto“ progimnazijos duris šiemet pravėrė apie 530 mokinių, iš jų 72 pirmokai. Po minėjimo į dangų paleisti ryškiaspalviai balionai, sugiedotas mokyklos himnas.
Kitose miesto ir rajono mokyklose taip pat netrūko geros nuotaikos, šiltų linkėjimų ir džiaugsmingų akimirkų.
Dvidešimtąjį rugsėjį pasitikusi Telšių rajono Buožėnų mokykla-darželis sulaukė 61 ugdytinio. Panaikinus pagrindinės mokyklos statusą, nuo šio rugsėjo čia veiks dvi ikimokyklinio ugdymo grupės ir pradinė mokykla, kurioje mokysis 1-4 klasių mokiniai.
Pernai atidarytą ikimokyklinio ugdymo grupę „Boružėlė“ lankys 17 vaikų nuo 1,5 iki 3 metų, o šiemet įsiteigtoje grupėje „Drugeliai“ bus 20 vaikų nuo 3 iki 6 metų. Pradinėse 1-4 klasėse mokysis 24 buožėniškiai.
Buožėnų mokyklos-darželio direktorė Virginija Laučienė džiaugėsi, kad kaime pradėjo daugėti vaikų ir kitais metais ketinama formuoti atskirą priešmokyklinę grupę, kurioje sulauks 7, o gal ir 10 šešiamečių.
Rugsėjo 1-osios proga Telšių Žemaitės dramos teatre pasirodė atlikėjas Vudis.
Gera žinia Žemaitijos krašto jaunimui! Telšiuose, Daukanto gatvėje, Rugsėjo 1-ąją duris atvėrė naujas, modernus VšĮ Telšių regioninio profesinio mokymo Statybos sektoriaus praktinio mokymo centras. Jo oficialaus atidarymo šventė vyks rugsėjo 11 d. 14 val.