Sulaikyti du telšiškiai su narkotikais

Telšių policijos pareigūnai, sustabdę raudonos spalvos automobilį „Volkswagen Golf“, sulaikė du juo važiavusius vyriškius su narkotikais.

Giedra Akavickienė

Kaip išplatintame pranešime teigia Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriuje (ONTS) atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai rugsėjo 2 d. apie 16 val. 32 min. ONTS pareigūnai patikrino automobilį „Volkswagen Golf“ bei jame važiavusius 42 metų vairuotoją ir 32 metų keleivį. Abu telšiškiai policijai puikiai žinomi.
Atliekant asmens kratą, pas keleivį džemperio kišenėje rastas plastikinis maišelis su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotine ar psichotropine medžiaga.
Įtariamieji sulaikyti dviem paroms. Iškvietus techninės pagalbos darbuotojus, automobilis išgabentas saugoti.
Rastiems milteliams paskirta ekspertizė. Jeigu pasitvirtins sunkūs  įtarimai, kvaišalus vežę telšiškiai gali sėsti už grotų.
Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas, neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.