Pagerbti ir apdovanoti geriausi rajono abiturientai

Telšių rajonas gali girtis ir didžiuotis: net dešimt abiturientų gavo aukščiausius įvertinimus už savo parodytas žinias. Rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas dvyliktokus pakvietė apsilankyti Savivaldybėje, jiems įteikė padėkas, vardinius rašiklius bei gėlių.

Kartu su rajono vadovu geriausių mokinių pasveikinti atvyko LR Seimo narys Valentinas Bukauskas, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas, tuo metu laikinai ėjęs skyriaus vedėjo pareigas, Vygantas Macevičius ir vyr. specialistė Irena Petrauskienė. Maksimalų įvertinimą iš valstybinių brandos egzaminų gavo septyni Telšių Žemaitės gimnazijos ir trys „Džiugo“ gimnazijos abiturientai.
Tris šimto balų įvertinimus iš valstybinių brandos egzaminų gavo Telšių „Džiugo“ gimnazijos moksleivis Justas Meškys, po du šimtukus — Gabrielė Jokubauskaitė, Eglė Ežerskytė, Eglė Petkevičiūtė, po vieną — Silvija Juciutė, Greta Kontvainytė, Karolina Šakytė, Viktorija Vasiukevičiūtė, Edvardas Monstvilas, Lukas Kaminskis.
„Dėkoju už pastangas ir džiaugiuosi Jūsų pasiekimais. Tokiais rezultatais Jūs keliate rajono lygį. Pastebiu, kad esate ne tik puikūs mokiniai, bet ir aktyvūs bendruomenės nariai. Akivaizdu, kad kuo geriau žmogus mokosi, tuo jis aktyviau įsitraukia ir į visuomeninę veiklą. Nuostabu, kad greta auksinių pasiekimų turime ir briliantinį šimtukininką — Justą Meškį“,— sakė P.Kuizinas.
Abiturientais didžiavosi ir V.Bukauskas. Jis negailėjo šiltų padėkos žodžių mokiniams. „Džiaugiuosi, kad net dešimt mūsų rajono mokinių pasiekė tokių puikių rezultatų.
Eikite ir nebijokite — visuomet siekite savo tikslo, o jei reikės pagalbos — kreipkitės. Jei reikės patarimo — visada esu pasiruošęs su Jumis kalbėtis. Gero skrydžio ir dar daugiau aukštesnių pasiekimų!“— linkėjo Seimo narys.
V.Macevičius kalbėjo, kad abiturientai — rajono pasididžiavimas. „Likite Lietuvoje ir neemigruokite. Čia trūksta talentingų ir išsilavinusių žmonių. Džiaugiuosi ir sveikinu. Sėkmės!“— sakė vyr. specialistas.
Bene labiausiai visus pasiektais rezultatais nustebino J.Meškys. „Kaip tai pavyko? Nuoširdžiai nežinau, nesitikėjau nė vieno šimtuko, ir visi buvo tikros staigmenos, bet… Tikriausiai visas „pasiruošimas“ buvo tas mokymasis, kurį turėjau iki kokios 8-9 klasės, vėliau jau tik pagražinimai ir mokiausi gerokai mažiau. O ir mokydavausi anksčiau kitaip, labiau savanoriškai ir savarankiškai, po to — tik tai, ko reikėdavo. Manau, kad labiausiai padėjo iki 9 klasės susikurta sistema ir pagrindai. Buvau tikrai labai nustebęs ir, kaip jau sakiau, nesitikėjau nė vieno. Vis tik turbūt labiau už šimtukus džiaugiuosi fizikos, kurią mokiausi vos pusmetį, įvertinimu, nes iš jos tikėjausi tik apie 50, o 72 įvertinimas man buvo pats geriausias. Namiškiai reagavo ramiai, nežinau net, ar reikėtų jiems kažkaip ypatingai sureikšminti. Juk gyvenimas eina ir eina, pilnas įvykių kasdien. Ateities planuose — elektros inžinerijos studijos Kauno technologijos universitete, bet vėliau norėčiau sugrįžti į Telšius ir kurti čia, kad mūsų mieste būtų kuo daugiau jaunimo ir daugiau jo čia išliktų“,— kalbėjo pašnekovas.
Du šimtukus iš brandos egzaminų gavusi E.Petkevičiūtė taip pat džiaugėsi savo pasiekimu: „Kad gautum 100, reikia mokytis visus 12 metų, o ne paskutinę naktį prieš egzaminą. Kadangi su mokslais problemų niekada nekilo, sunku nebuvo. Draugai ir klasiokai vertino gerai, džiaugėsi kartu. O kaip kitaip galima vertinti? Nuo rudens pradėsiu studijuoti teisę Vilniaus universitete“.
Įteikus dovanas ir padėkas, meras P.Kuizinas ir Seimo narys V.Bukauskas  kartu su dvyliktokais aptarė rezultatus ir ateities planus prie arbatos puodelio. (Telšių r. sav. inf.)