Remontuojamose sankryžose stringa autobusai, skaičiuojami nuostoliai

Tiek pėsčius, tiek ratuotus telšiškius jau kuris laikas nervina kelininkų išraustos miesto gatvės ir sankryžos. Laimė, kol kas aukų išvengta, tačiau, atrodo, materialinių nuostolių, ir gana didelių, jau yra. Sankryžoje priešais autobusų stotį apibraižytas brangus miesto autobusas, vykęs maršrutu Rainiai–Ligoninė.
Remonto darbai Telšiuose vykdomi neretai nepažymint kliūčių, neaptvėrus nesaugių teritorijų. Gigantiškai technikai užgriozdinus gatves, vairuotojai skundžiasi pablogėjusiu matomumu, o pėstieji — tuo, kad priversti eiti važiuojamąja kelio dalimi ir taip smarkiai rizikuoja savo sveikata, o gal net gyvybe.
Valdininkai prašo gyventojų pakentėti vardan visų gerovės, tačiau po užsienius daug keliavę telšiškiai tvirtina svečiose šalyse tokios netvarkos, saugumo reikalavimų nesilaikymo, remontuojant kelius, nėra matę.
Prieš didžiąsias šventes Žemaitijos sostinė sulaukia daug svečių iš užsienio. Užsieniečiai ne tik iš nuostabos kraipo galvas dėl tokių vaizdelių mūsų miesto gatvėse, bet ir paveiksluoja, filmuoja. Nelinksma darosi pagalvojus, kad sveteliai, šokiruoti laukinėmis sąlygomis vykdomo gatvių remonto, grįžę namo papasakos įspūdžius savo artimiesiems juos iliustruodami vaizdine medžiaga.
Apibraižyto autobuso vairuotojas papasakojo, kad bėda nutiko važiuojant pro ant šaligatvio stovintį ir žemę kasantį traktorių. Autobusas iš Respublikos gatvės suko į Gedimino. Vairuotojui atrodė, kad kelias pravažiuojamas, tačiau iki galo neįvertinus situacijos pavojingumo, o gal nepastebėjus kliūties, įvyko „pasibučiavimas“ su pasekmėmis.
Traktorius taip stovėjo, kad priekyje esantis kaušas buvo gerokai išlindęs į važiuojamąją kelio dalį. Už kaušo užkliuvusiam autobusui dar gerai baigėsi.
Į įvykio vietą atvykę policininkai nustatė, kad autobuso vairuotojas esantis pats kaltas. Esą netelpi gatvėje — tai nelįsk.
Tuo tarpu į ligoninę važiavusiems autobuso keleiviams pikta — jie pirko bilietus, norėdami pasiekti kelionės tikslą nevėluodami. Juk dažniausiai pas medikus pacientai iš anksto užsiregistruoja dėl vizito tam tikru laiku. Pavėlavus niekam nepaaiškinsi, kad autobusas įstrigo kamštyje dėl kelio remonto darbų.
Beje, tą pačią nelaimingą dieną, kai apibraižytas brangaus autobuso šonas, su kelio darbininkais incidentą apturėjo kito autobuso vairuotojas, vykęs link Žarėnų. Prie autobusų stoties užsidegus žaliam šviesoforo signalui, autobusas kirto Plungės gatvę ir pateko į nepavydėtiną situaciją. Ant kelio riogsojo sunkvežimis, trukdęs pravažiuoti.
Keleivius vežęs vairuotojas veltui prašė patraukti sunkvežimį nuo kelio. Sunkvežimio vairuotojas to paties reikalavo iš autobuso vairuotojo. Gerai dar, kad miesto centre užviręs pyktis nevirto muštynėmis. Vis dėlto po ilgų derybų nusileidęs sunkvežimio vairuotojas atlaisvino kelią. („KŽ“ inf.)