Ugniagesių šventėje — pramogos ir vaišės bendruomenei

Minėdami savo profesinę šventę — Šventojo Florijono dieną — Telšių ugniagesiai ne tik patys šventė, bet ir miesto bendruomenei padovanojo įdomių reginių ir įspūdžių kupiną renginį.

Lina Dijokienė

Į erdvų Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (TAPGV) kiemą Šv. Florijono dienos popietę susirinko ne tik miesto ir rajono ugniagesiai, bet ir gan gausus miestelėnų, ypač moksleivijos, būrys.
Nors kiek ir prailgo oficialioji ceremonijos dalis, kai vis šmaikštaujantis TAPGV viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Rimaldas Paulauskas sveikino ugniagesius su profesine švente, priėmė atvykusių svečių sveikinimus bei įteikė apdovanojimus ir padėkas savo pavaldiniams, tačiau laukti vertėjo — ugniagesiai visuomenei buvo parengę įdomią ir turiningą programą.
R.Paulauskas už nuopelnus valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklą — Ugniagesio gelbėtojo žvaigždę — įteikė vidaus tarnybos puskarininkiui Aurimui Lempai, TAPGV Komandos budinčios pamainos vyresniajam ugniagesiui gelbėtojui. VPGT pasižymėjimo ženklu apdovanotas vidaus tarnybos vyresnysis leitenantas Justas Dapkus, TAPGV Parengties užtikrinimo skyriaus vyresnysis specialistas; už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą VPGT pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“, žyminčiu 20 tarnybos metų,— vidaus tarnybos puskarininkis Remigijus Magziakas, TAPGV Komandos budinčios pamainos ugniagesys gelbėtojas.
Departamento vadovas padėkojo už pavyzdingą tarnybą Dariui Čegiui, TAPGV Komandos budinčios pamainos vadui; Dainiui Rimkui, TAPGV Komandos budinčios pamainos skyrininkui; Arūnui Petreikiui, TAPGV Komandos budinčios pamainos jaunesniajam specialistui.
TAPGV viršininkas už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą padėkojo budinčios pamainos vadui Vidmantui Jociui, ugniagesiams gelbėtojams Alfredui Simučiui, Jonui Stulpinui, Vidmantui Džiaugiui, TAPGV VPP skyriaus inspektoriui Viliui Končiui, trijų dienų papildomos atostogos skirtos Šarūnui Andruškai, TAPGV Parengties užtikrinimo skyriaus vyriausiajam specialistui.
Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai apdovanojo Telšių rajono švietimo įstaigų mokinius už dalyvavimą vaikų piešinių konkurse „Gyvenkime saugiai“. Konkurso prizininkams Veridianai Siriutei, Viltei Remezaitei, Gvidui Rozgai bei Airidei Mineikaitei, Nedai Bagočiūtei ir Nedui Lukauskiui įteiktos atminimo dovanėlės ir diplomai.
Po apdovanojimų renginį pratęsė pareigūnų pasirodymai. Pademonstruota evakuacija iš pastato, naudojant evakuacinę pagalvę, nukentėjusiojo išlaisvinimas iš avariją patyrusio automobilio, naudojant hidraulinę gelbėjimo įrangą.
Šventės dalyviai, nepabūgę aukščio, galėjo pasigrožėti miesto panorama — jie į įspūdingą aukštį buvo iškelti ugniagesių gelbėtojų naudojamu automobiliniu keltuvu. Moksleiviams gelbėtojai surengė nuotaikingą estafetę. Greičiausi apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.
Šventės dalyviai gardžiavosi ugniagesių koše, karšta arbata.