Valdžia „treniruojasi“ atleidinėdama įmonės vadovą

Savivaldybės kontroliuojamos UAB „Telšių autobusų parkas“ valdyba nusprendė dar kartą atleisti iš pareigų įmonės direktorių Saulių Bucevičių, kuris Telšių teismo sprendimu buvo grąžintas į pareigas. Regis, rajono valdžia „treniruojasi“ atleidinėdama įmonės vadovą.

Alvydas Ivoncius

Nepaaiškino, kodėl atleido
S.Bucevičius iš darbo buvo atleistas „Telšių autobusų parko“ valdybos 2019 metų rugsėjo 20 dienos sprendimu. Netrukus jis kreipėsi į Telšių apylinkės teismą, apskųsdamas valdybos sprendimą. Jis „Telšių autobusų parko“ direktoriumi pradėjo dirbti 2017 metų rugsėjo 25 dieną, laimėjęs konkursą.
S.Bucevičius skunde teismui aiškino, kad jis buvo atleistas kaip praradęs pasitikėjimą, tačiau A.Lukavičiaus vadovaujama įmonės valdyba niekuo to pasitikėjimo praradimo nepagrindė. Be to, nesilaikyta teisės aktų dėl įspėjimo apie atleidimą terminų.
Kaip rašoma skunde teismui, dar iki įmonės valdybos posėdžio A.Lukavičius pasikvietė S.Bucevičių ir pasiūlė nuo kitos dienos savo noru palikti darbą, sumokant vieno mėnesio išeitinę kompensaciją. A.Lukavičius papriekaištavo, kad įmonė nedalyvavo keleivių vežimo konkurse, kad S.Bucevičiaus vadovavimo metai „praėjo tuščiai“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 16 (10228)

 

 

 

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.