Vietinė valdžia užsimojo išleisti pusę milijono stadionui apšviesti

„Kalvotoji Žemaitija“ paprašė Savivaldybės administracijos pateikti preliminarią sąmatą ar kitą dokumentą, pagrindžiantį stadiono apšvietimo įrangos kainą. Negavome nė atsakymo. O Tarybos posėdyje Rimantas Adomaitis ir Imantas Motiejūnas įtikinėjo, kad sąmata yra ir ji pagrįsta.

Mūsų vietinė valdžia neretai pagarsėja užmojais. Štai Savivaldybės taryba nusprendė, kad reikėtų Telšių centriniame stadione įrengti apšvietimą. Kadangi rajono valdžia nesugeba ką nors daryti normaliomis kainomis arba jų gėdijasi, tai ir čia užmojai nemenki — apšvietimas turėtų kainuoti apie pusę milijono eurų.

Alvydas Ivoncius

Neva „generuos didžiulius srautus“
Savivaldybės tarybos posėdyje tokiais užmojais suabejojo vien Algirdas Bacevičius ir Martinas Leščiauskas.
Tarybos narys Algirdas Žebrauskas tikino, kad apšvietimas reikalingas. Mat stadionas turi atitikti tarptautinius reikalavimus.

Esą tarptautinės varžybos „generuos srautus“ į Telšius.
Vis dėlto A.Bacevičius abejojo, ar tokia didžiulė suma stadiono apšvietimo įrangai reikalinga. Jis sakė, kad neprieštarauja dėl stadiono apšvietimo, bet abejonių kelia numatoma suma. Jam buvo atsakyta neva sumą paskaičiavo „kompetentingi specialistai“. M.Leščiauskas priminė, kad tie „kompetentingi specialistai“ paskaičiavo ir „auksinės stotelės“ Saulėtekio gatvėje kainą.
A.Bacevičius ironizavo: koks čia bus apšvietimas, gal visą rajoną apšvies ar keturios saulės įsižiebs? Mat numatoma pastatyti keturis apšvietimo stulpus. A.Bacevičius papriekaištavo, kad Tarybos nariams nė preliminari sąmata nebuvo pateikta. Verslo, finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Adomaitis atrėžė neva sąmata yra parengta, kas norėjo, ją galėjo panagrinėti Statybos ir urbanistikos skyriuje.
Savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas įrodinėjo, kad sąmata pagrįsta. Ir jam būdingu įžūloku stiliumi pareiškė, kad kai kas nori, jog stadionas būtų apšviestas žvakėmis. Lyg ne apie „grabnyčias“, o didelę kainą buvo kalbama: gal I.Motiejūnas to nenugirdo?
Socialdemokratas Sigitas Motuzas ragino „biškį plačiau pažiūrėti“. Anot jo, kiekvieną savaitę arenoje varžybų susirenka pažiūrėti apie du tūkstančiai žmonių. Nejaugi? Tiek žiūrovų telpa arenoje? Čia, regis, socialdemokratas „persūdė“.

Tarptautinio lygio stadionas vietinio lygio rungtynėms
Priminsime kai kurias stadiono statybos aplinkybes. Iš pradžių buvo numatyta statyti mažesnę aikštę. Tačiau „sporto bendruomenė“ ėmė prašyti didesnės, kad atitiktų tarptautinius reikalavimus. Jau anuomet kilo abejonių: negi Telšiai kada nors turės tokią komandą, kuri galės rungtyniauti tarptautinėse varžybose?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 26 (10238)

7 Komentarai

    • Bebrai nesugebėjo taip suniokuoti germanto,kaip Telšių valdžiažmogiai Telšių gamyklas ir fabrikus.Ar nepasspinngsit ,taip rydami???

  1. 10 procentų nuo pusės milijono į Leopoldo kišenę… nebloga priemoka prie algos ar į partijos kasą.

  2. už tuos pinigus, pasikelti rinkimus oj gali. Stendai, plakatai, tortai. Ir vėl tie patys ten, sedes ten, todel ,kad pensininkas prabalsuos už juos. O už tuos kurie gina mus visus, numos ranka

  3. Rapūžas ima,ir dar kaip…Ne iš vieno verslininko girdėjau kaip jie duoda,net prie davėjo žmonų nesisarmatyja imti.Ech,kad taip tie davėjai pataptų patys sąžiningais piliečiais ir nors slaptai ar kaip pasakytų kam kiek už ką duoda,kaip juos reketuoja tam…Pala,apie ką aš čia?Gi nėra kam pasiskūsti.Gal pasiūlysit savivaldybės kontrolierei? 😀 rimtai?Ar yra tikinčių,kad ji atlieka tą pareigą pamaloninta dideliausiais priedais prie algos?

Komentarai nepriimami.