Antikorupcijos komisijai įtarimų kelia „apsipirkinėjimas“ viename prekybos centre ir pinigų skyrimas parapijos namams statyti

Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijoje tęsti ankstesni tyrimai ir pradėtas nauji. Visi tyrimai tradiciškai kol kas atliekami vien pagal komisijos pirmininko Algirdo Bacevičiaus skundus. Dabar nutarta pasidomėti, kodėl už dešimtis tūkstančių eurų Savivaldybės administracija „apsipirkinėja“ viename prekybos centre, dažnai vaišes rengia politikei priklausančioje kavinėje, ar buvo ir ar teisėtai skirti pinigai Mažosios bažnytėlės parapijos namų statybai.

Alvydas Ivoncius

Stebėtojų taryba savo panosėje neįžvelgė pažeidimų
Rašėme, kad Savivaldybės audito ir kontrolės tarnyba atliko Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro patikrinimą. Kontrolieriai labiausiai domėjosi atlyginimų, priedų ir priemokų mokėjimu. Bet vis dėlto Antikorupcijos komisijai skundą pateikė ir A.Bacevičius. Anot jo, negalėjo būti taip, kad niekas anksčiau negeros veiklos šioje įstaigoje nematė. Taip pat ir įstaigos Stebėtojų taryba.
Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro Stebėtojų tarybos nariu buvo ir Varnių seniūnas Rolandas Bružas. Jis komisijai sakė, kad Stebėtojų taryba kartais posėdžiaudavo, nagrinėdavo įstaigos pateiktus dokumentus. Anot R.Bružo, Stebėtojų taryba negalėjo įžvelgti, kad įtartinai mokami atlyginimai ir premijos, nes ji patikrinimų neatlieka.
Beje, Savivaldybės taryba taipogi kasmet patvirtindavo Varnių pirminės sveikatos priežiūros centro ataskaitas ir nieko blogo neįžvelgdavo. Pasak A.Bacevičiaus, Taryba ataskaitas tvirtino, nes pasitikėdavo įstaigos Stebėtojų taryba. Komisijos narys Mantas Serva pareiškė, kad, matyt, ateityje nebegalima aklai pasitikėti tuo, kas Tarybai pateikiama. M.Serva pasiūlė pasimokyti iš šios istorijos, kad panašūs dalykai nesikartotų ir kitose įstaigose.
Dabar Varnių pirminės sveikatos priežiūros centras sujungtas su Telšių rajono pirminės sveikatos priežiūros centru. Jo direktorė Laima Jurytė-Zakarauskienė teigė, kad audito metu nustatyti trūkumai šalinami, kontrolierių pateiktos rekomendacijos įgyvendinamos.

Kažkodėl „įsimylėjo“ vieną prekybos centrą
Nauju skundu A.Bacevičius į komisiją kreipėsi dėl to, kad jam kilo įtarimų dėl dažno Savivaldybės administracijos „apsipirkinėjimo“ viename Telšių prekybos centre. Jame prekių, daugiausiai – maisto produktų, Savivaldybės administracija per dvejus metus įsigijo už 25 tūkst. eurų. A.Bacevičiui neaišku, kam tos prekės buvo perkamos, kas tiek daug valgė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 25)

Būkite pirmas pakomentavęs

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.