Šiaulių regiono savanoriai padėjo grąžinti senjorui regą

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) – žmonių ir valstybėspagalbininkas, aktyviai veikęs pastarųjų krizių Lietuvoje metu. Nuo 2023 m. spalio – LRK didelį dėmesį skiria ne tik valstybinėms, bet ir asmeninėms, individualioms krizėms, sukuriomis žmonės susiduria kasdienstartavo su trumpuojupagalbos numeriu 111. Paskambinus šiuo numeriu žmogus galisulaukti reikalingos humanitarinės pagalbos daiktais, maistu arkonsultacijomis. Tokią pagalbą LRK teikia visoje Lietuvoježmonėms, kuriuos ištinka nenumatyta krizė ar nelaimė, kai pagalba atsistojant ant kojųkartais net ir gyvybiškai svarbi.

Šiaulių regione nuo trumpojo pagalbos numerio veikimo pradžiosužregistruoti 224 skambučiai, kuriuos šiuo metu atliepia 24 humanitarinės pagalbos numerio 111 savanoriai, veikiantysvisame Šiaulių regione. „Numeriui pradėjus veikti, išryškėjo didelės socialinės problemos – dažnai skambina jaunos, gausios šeimos, kurios gyvena tik truputį aukščiau nei kiti socialinės paramos gavėjai“, – apie humanitarinio pagalbos numerio 111 ypatybes kalbėjo LRK Šiaulių regiono vadovė Aistė Žalevičienė.

„Šiaulių regione dažniausiai prašoma būtinosios buitinės technikos: skalbimo mašinos, viryklės, mikrobangų krosnelės. Labai džiaugiamės, kad tokios technikos visada galime prašyti savo bendruomenės, kuri mums padeda atliepti pagalbos poreikius“, – dalinosi A. Žalevičienė, paminėdama, kad žmonės, atiduodami daiktus, jaučia palaimą, kai žino, kad jie padės tam, kuris šiuo metu yra bėdoje ar patiria nepriteklių.

„Kiekviena istorija bei suteikta pagalba lieka atmintyje, tačiau viena iš jų, privertė suklusti kiekvieną mūsų. Trumpuoju pagalbos numeriu 111 paskambino senjoras Stasys iš Radviliškio rajono ir paprašė akinių! Tai tikrai istorija, kuri sučiupo. Įmonių ir savanorių pagalba atsivežėme Stasį į Šiaulius ir padėjome jam grąžinti regėjimą“, – pasakoja Šiaulių regiono vadovė A. Žalevičienė.

Savanorės bėdos ištiktam senjorui taip pat nuvežė sausainių, kurių skonio senjoras buvo taip išsiilgęs bei būtinų šiltų rūbų. „Emocija paskutinį kartą, kai aplankėme Stasiuką, sunkiai nusakoma. Iš džiaugsmo norisi verkti, jaučiamės pakylėtos ir grįžtame labai laimingos“, – dalinosi savanorės.

„Parodyk nelaimei raudoną kortelę“ – ragina Lietuvos Raudonasis Kryžius naujoje savo kampanijoje ir tarsi futbolo aikštelėje kviečia nelaimes, kurios kasdien užklumpa žmones, sodinti ant suolelio. Kampanijoje LRK tvirtina, kad raudoną kortelę parodyti nelaimei gali kiekvienas žmogus – skiriant savo 1,2% nuo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) Lietuvos Raudonajam Kryžiui ir tokiu būdu remiant trumpojo humanitarinės pagalbos numerio 111 veiklą, kuriuo skambina ir pagalbos prašo Lietuvos žmonės, patekę į bėdą.

Organizacijos identifikacinis numeris 190679146, daugiau informacijos: Skirkite 1,2% GPM – Redcross

Būkite pirmas pakomentavęs

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.