Roko legenda „Venom“ sudrebins Lietuvos kultūros sostinę — Telšius!

Lietuvos 2016 metų kultūros sostinės — Telšių — globojamas senųjų tradicijų ir alternatyviosios muzikos festivalis „Kilkim Žaibu“ pirmą kartą į Baltijos kraštą atveža pasaulinę sunkiojo roko legendą „Venom“!
Beveik 40 metų gyvuojanti grupė iš Didžiosios Britanijos „Venom“ — viena iš kertinių sunkiosios muzikos atlikėjų, kurios veikla stipriai įtakojo tokių metalo žanrų kaip „black“, „thrash“, „speed“ vystymosi raidą bei įkvėpė tūkstančius vėlesnių šių žanrų atlikėjų.
„Venom“ savo muzikinį kelią pradėjo 1979 metais. Jų ekstremali kūryba, ugninga energija ir aršus įvaizdis įtakojo pasaulines žvaigždes „Metallica“, „Slayer“, „Exodus“, „Megadeth“… Šios komandos lydėdavo „Venom“ turuose kaip apšildančios grupės. Žinoma, bėgant laikui viskas evoliucionavosi ir keitėsi, bet „Venom“ išliko ištikimi savo pasirinktam keliui — groti ekstremalų, be kompromisinį metalą, išvengiant vartotojiškai visuomenei lengvai virškinamų klišių.
Visą savo gyvavimo laikotarpį grupė išliko aktyvi, nenustojo kurti, išleido keliolika albumų, iš kurių ir paskutinieji muzikos kritikų yra vertinami palankiai. Kad grupė ir šiandien dar turi daug kūrybinio potencialo bei pripažinimo, įrodo tai, jog „Venom“ iki šių dienų yra kviečiami į didžiausius pasaulio sunkiosios muzikos koncertus ir festivalius, kur užima aukščiausios pakopos pozicijas.
„Venom“ festivalyje „Kilkim Žaibu“ koncertuos trečiąją festivalio  dieną — birželio 25-ąją. Šios grupės pasirodymui renginio organizatoriai kaupėsi ilgus metus. Grupė groja retai, yra išranki renginiams, jos nepamatysite antradienio turo koncertuose. Nors grupės muzikantai nėra labai išlepę ir reiklūs, vis dėlto tokio kalibro grupės dalyvavimas natūraliai reikalauja daug susikaupimo ir dėmesio. Grupė negroja be pirotechnikos efektų, turi daug išskirtinių pageidavimų tiek scenai, tiek jos garso bei apšvietimo aptarnavimui. Visa tai byloja, jog šis koncertas festivalio istorijoje bus tikrai neeilinis.
„Venom“ galima arba labai mėgti, arba jais bjaurėtis. Na, arba mėgti, nes jie bjaurūs. Ir nesvarbu, ką apie juos galvojate, bet faktas — pamatyti ir išgirsti tiesiog privalote!
Be minėtų garsiųjų anglų, festivalyje yra patvirtinti ir šie alternatyviosios muzikos atlikėjai:
„Schirenc Plays Pungent Stench“ — Austrija;
„The Ruins of Beverast“ — Vokietija;
„ErebAltor“  — Švedija;
„Saturnalia Temple“ — Švedija;
„Sectorial“ — Ukraina;
„Scythian“ — Anglija;
„Romuvos“ — Lietuva/Izraelis;
„Eschatos“ — Latvija.
Ir tai tik mažesnė pusė visų numatytų atlikėjų.
Alternatyviosios muzikos žinomų atlikėjų bus dar daugiau — tiek iš Baltijos, tiek iš tolimesnių šalių. Svarbu paminėti ir tai, kad festivalis neapsieis ir be senųjų tradicijų palaikymo. Renginyje dalyvaus archainio folkloro ir folkroko kolektyvai, senųjų amatų meistrai, gyvosios istorijos klubai…
Bet apie tai informuosime šiek tiek vėliau, nes laiko iki birželio dar tikrai daug.
Primename, kad renginys vyks 2016 metų birželio 23-25 dienomis prie Lūksto ežero, Varniuose, Telšių rajone. Renginys oficialiai patvirtintas Lietuvos 2016 metų kultūros sostinė Telšiai renginių programoje. Žemaičiai „Rasų“ šventę švęs prie Lūksto ežero festivalyje „Kilkim Žaibu 17“!
Nepraleiskite progos apsilankyti unikalioje šventėje ir Jūs!
Šiuo metu bilieto kaina — 30 Eur.
Šeimos bilietas kainuoja 55 Eur.
Vėliau bilietai brangs!
Bilietus platina „Bilietų Pasaulis“ (www.bilietupasaulis.lt)
Daugiau informacijos: www.kilkimzaibu.com
Draugaukime: www.facebook.com/kilkimzaibu