Viešvėnuose pričiupti medžių žalotojai

Pavasarį daugelis gražinasi savo sodybas, namų kiemus. Deja, kai kurie gyventojai, pasiėmę pjūklą, pirma nurėžia be gailesčio medžius, o paskui pričiupti uniformuotų gamtos sergėtojų, dedasi besigailintys. Nors nuoširdumo dėl gailėjimosi nepamatuosi, tuo tarpu, kaip skaudžiai subjauroti medžiai Viešvėnų kaime, ko gero, ir mažas vaikas suprastų.

Giedra Akavickienė

Gavę gyventojų skambutį, išsiruošėme į Viešvėnus. Nors tikslaus adreso neturėjome, nesunku buvo atspėti, kurioje vietoje vargšai medžiai nugenėti, kad bet kuriam prašalaičiui nuo tokio vaizdo suspaustų širdį.
Įamžinę kone perpus patrumpintas liepas, nuotraukas perdavėme Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros vyriausiajam specialistui Alfredui Zaveckui. Aplinkos apsaugos specialistas išsiaiškino, kad medžių genėjimus Viešvėnuose prie savo sklypų suorganizavo B.J., gyvenantis Viešvės g. 13, ir A.Ž., gyvenantis Viešvės g. 21.
Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Administravimo ir teisės skyriaus vyriausiasis specialistas Artūras Konderauskas „Kalvotąją Žemaitiją“ informavo, kad dėl medžių žalojimo abiem pažeidėjams paskirtos administracinės baudos po 28 eurus.
Kaip pažymėjo A.Konderauskas, dėl pažeidimų abu kaltininkai nuoširdžiai gailėjosi — viešvėniškis B.J. atsodino 8 vnt. liepaičių, o A.Ž. įsipareigojo per stipriai apgenėtų medžių žaizdas užtepti dezinfekuojančiomis medžiagomis, juos prižiūrėti iki kito pavasario ir, jeigu taip atsitiktų, kad nors vienas medis nudžius, prisiimti visą atsakomybę.