Gimnazistų konfliktas baigėsi smegenų sukrėtimu

Telšių policija aiškinasi, kas įvyko „Džiugo“ gimnazijoje, kad vienam šešiolikamečiui prireikė skubios medikų pagalbos. Nepilnamečiui sutrenktos galvos smegenys.

Giedra Akavickienė

Tarp dviejų gimnazistų konfliktas įsiplieskė po kūno kultūros pamokos. Paralelinėse klasėse besimokantys berniukai sportavo toje pačioje sporto salėje. Policijos duomenimis, pasibaigus pamokai, persirengimo kambaryje vienas paauglys kumščiu trenkė į galvą kitam.
Dėl galvos smegenų sukrėtimo nukentėjusysis išvežtas į Klaipėdos ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.
Pasak policijos, aiškinamasi, dėl ko įvyko konfliktas.
Telšių „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas „Kalvotajai Žemaitijai“ teigė, kad konflikte dalyvavę gimnazistai iki šiol nebuvo išsiskyrę iš kitų. Po incidento bendraamžį pastūmęs berniukas suprato savo kaltę, gailisi dėl to, kas atsitiko. Atrodo, nelaimė nutiko spontaniškai pasikarščiavus.
Kaip sakė M.Sabaliauskas, pyktelėjęs dešimtokas stumtelėjo bendramokslį, tas nuo smūgio atsitrenkė galva į sieną. Pasekmės skaudžios.
Kūno kultūros mokytojas, pamatęs išbalusį ir silpnai besijaučiantį moksleivį, pasirūpino, kad būtų iškviesta pagalba. Į gimnaziją atvyko greitosios medicinos medikai.
Po nemalonaus įvykio gimnazijos bendruomenei direktorius ir pedagogai kalbėjosi su ranką prieš moksleivį pakėlusiu vaiku, taip pat ir su nukentėjusiojo tėvu. Smegenų sutrenkimą patyrusio berniuko būklė stabili.
„Tokių dalykų gimnazijoje netoleruojame. Kalbėjomės ir su kitais vaikais, aiškinome, kaip greitai galima prisišaukti nelaimę“,— tikino direktorius.