Telšių teritorinėje darbo biržoje šurmuliavo kontaktų mugė

Rugpjūčio 30 dieną Telšių teritorinėje darbo biržoje, Telšių skyriuje, įvyko renginys VALDYK KARJERĄ — GAUDYK KONTAKTĄ, skirtas absolventams, abiturientams, darbdaviams bei visiems norintiems dalyvauti.
Justina Lukošienė

Renginio metu Telšių krašto darbdaviai pristatė galimybes įsidarbinti Telšiuose, jaunieji verslininkai dalinosi savo sėkmės istorijomis, vyko virtualūs darbo pokalbiai bei karjeros viktorina „Karjeros planavimo ypatumai“.
Keturiolika įmonių susibūrė vienoje vietoje ir pateikė 65 laisvas darbo vietas — Telšių teritorinės darbo biržos pirmo aukšto fojė: UAB „Enlis“, AB „Žemaitijos pienas“, UAB „KV group“, UAB „Analotė“, UAB „Prie Luksto“, VšĮ Regioninė Telšių ligoninė, UAB „Eigirdžių agrofirma“, UAB „Astolda“, Žemės ūkio kooperatyvas „Rešketėnai“, UAB „Statmax“, UAB „Autentė“, MB „Telšių inžinerinės sistemos“, MB „Telšių divos“ ir MB „Žemaičio baldai“.
Skelbdama renginio pradžią, sveikinimo žodį tarė Telšių teritorinės darbo biržos direktorė Dangirutė Jurkuvienė, kuri neslėpė savo džiaugsmo dėl susirinkusio gausaus dalyvių būrio. Vadovė jaunimą ragino prieiti prie kiekvieno darbdavio stalelio ir linkėjo, kad įgytas diplomas greičiau atvertų duris į darbo rinką.
Telšių skyriaus paslaugų darbdaviams vyriausioji specialistė Diana Abelkienė šį renginį įvardijo kaip kontaktų mugę tarp darbdavio ir kandidato bei išsakė norą, kad tokie panašūs renginiai taptų tradiciniais.
Kiekvienas darbdavys turėjo savo staliuką, prie kurio kvietė prieiti visus besidominčius jų siūlomomis darbo vietomis. Nemažai jaunuolių, apsiginklavusių ryžtu, smalsumu ir savo gyvenimo aprašymais, plūdo prie darbdavių. Norinčių ir entuziastingai nusiteikusių pabendrauti su jais tikrai netrūko, bet galbūt ne visi suspėjo, o laukiantiems buvo siūloma susipažinti su savanorystės teikiama nauda, jos perspektyvomis. Net keli dalyviai teigė, kad savanorystė tikrai naudinga ir suteikia galimybę įsidarbinti, tik reikia noro.
Renginio metu dalyviai buvo informuoti apie savarankiško užimtumo rėmimo priemonę, kuria pasinaudojo ir sėkmingai savo verslą vysto MB „Telšių divos“, MB „Žemaičio baldai“ bei MB „Telšių inžinerinės sistemos“. Jaunieji verslininkai noriai dalinosi savo patirtimi ir patarimais, steigiant darbo vietą sau.
Irma Pagojienė, kuri atstovavo MB „Telšių divos“, paatviravo, kad nuėjo „kryžiaus kelius“, kol pasiekė savo tikslą, vienu metu net norėjo mesti viską, bet užsispyrimo dėka dabar džiaugiasi savo sėkminga karjera grožio industrijoje. Moteris nepamiršo paminėti, jog savarankiško užimtumo rėmimas buvo labai naudingas finansine prasme, įsigyjant aparatūrą, su kuria darbuojasi savo grožio salone. Visiems dalyviams palinkėjo niekada nenuleisti rankų, nuspręsti, ko nori ir tam pasiryžti.
Kitas jaunasis verslininkas Arnoldas Rapalis, įkūręs MB „Žemaičio baldai“, gana išsamiai pristatė savo verslą. Jis konstruktyviai dėstė savo idėjas apie netradicinių baldų gamybą pagal klientų poreikius. Pabrėžė, kad jo versle bus stengiamasi palaikyti glaudesnius santykius su klientais, norint užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę. Jaunas vyras taip pat pasinaudojo savarankiško užimtumo rėmimu — gavo subsidiją darbo vietai įkurti.
Jau minėtosios MB „Telšių inžinerinės sistemos“ įkūrėjas Edgaras Raišuotis renginio metu ne tik užsiėmė naujo kolektyvo narių paieškomis savo įmonei, bet taip pat neatsisakė pasidalinti asmenine sėkmės istorija. Pristatyme jis papasakojo savo verslo specifiką ir techniką, kurią įsigijo subsidijuojamas, todėl dar kartą buvo užsiminta apie savarankiško užimtumo rėmimo naudą. Pajuokaudamas prisipažino, kad kažkada buvo santechnikas, o dabar įmonės vadovas, todėl, lyg norėdamas paskatinti kitus, palinkėjo kiekvienam atrasti savo nišą, kurioje galėtų save realizuoti.
Renginyje dalyvavo Telšių rajono smulkiųjų verslininkų asociacijos prezidentas Mantas Vaškys, kuris susirinkusiam jaunimui rekomendavo išsirinkti tokią specialybę, kuri būtų prie širdies, linkėjo kantrybės ir įgyti naujų įgūdžių. Po įkvėpiančių ir motyvuojančių verslo sėkmės istorijų atėjo metas padėkoms, kurias Telšių krašto darbdaviams, jauniesiems verslininkams ir informaciniams rėmėjams įteikė Telšių teritorinės darbo biržos direktorė Dangirutė Jurkuvienė. Buvo nepamiršti ir du aktyviausi renginio dalyviai, kurie gavo prizus.
Kiek vėliau pakalbinti Telšių krašto darbdaviai renginį įvertino teigiamai. Jie džiaugėsi nestandartiniu renginio formatu ir ne vienas pabrėžė, kad susirado sau tinkamų darbuotojų ir artimiausiu metu ruošiasi juos įdarbinti.
Darbdaviai sutiko, kad tokia idėja yra sveikintina, nes užsimezgė betarpiškas bendravimas tarp darbdavių ir motyvuotų kandidatų, o visi renginio dalyviai galėjo nevaržomai prieiti ir pabendrauti su Telšių miesto darbdaviais.
Pagal darbdavių ir jaunuolių atsiliepimus akivaizdu, kad toks nestandartinis renginys taps tradiciniu, nes jis atitiko abipusį poreikį, norus ir galimybes.