Konkurso sąlygos palankios „Telšių autobusų parkui“

Konkurse reikalaujama, kad po miestą kursuojantys autobusai būtų bordo spalvos ir degalams naudojantys suspaustas dujas, vandenilį arba elektrą. Kaip tik tokios spalvos ir tokius degalus naudojantys yra „Telšių autobusų parko“ autobusai.

Savivaldybės administracija paskelbė konkursą dėl miesto ir priemiesčio autobusų maršrutų. Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvos keleivių vežimo įmonės, jei atitiks konkurso reikalavimus. Dalyviai dokumentus konkursui turi pateikti iki lapkričio 23 dienos.

Alvydas Ivoncius

Įmonės likimas pakibtų ant plauko
Kas būtų, jei konkurso nelaimėtų Savivaldybei priklausanti UAB „Telšių autobusų parkas“. Pasak šios įmonės direktoriaus Sauliaus Bucevičiaus, tik hipotetiškai būtų galima tikėtis, kad laimėtojas samdytųsi įmonės vairuotojus ar nuomotųsi autobusus. „Praktiškai „Telšių autobusų parko“ nebeliktų“,— neslėpė S.Bucevičius.

Konkurse laimėtojas įgis galimybę dešimčiai metų vežti keleivius miesto ir priemiesčio maršrutais. Akivaizdu, nelaimėjus konkurso, „Telšių autobusų parkui“ tektų nutraukti įprastinę veiklą — vežti nustatytais maršrutais keleivius. O Savivaldybės tarybos nariams — spręsti, kokį sprendimą priimti dėl šios įmonės.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 86 (10098)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.