Valdžios troškulys: vos per šimtą dienų — net trys Tarybos koalicijos

Apie Telšių rajono savivaldybės tarybą galima pasakyti, kad ji turi vieną nelemtą bruožą: pastovu yra tik nepastovumas. Šiais metais po Savivaldybės tarybos rinkimų buvo sulipdyta viena koalicija, paskui antra, o dabar — trečia, kurios sutartį socialdemokratai, darbiečiai ir konservatoriai pasirašė praėjusį penktadienį. Telšių vietinėje politikoje sumaištis, beje, tęsiasi nuo praėjusių metų pavasario.

Alvydas Ivoncius

Įtampa neslūgsta daugiau nei metus
Nuo praėjusių metų pavasario darbiečiai susipyko su socialdemokratais, kai tuometis meras Petras Kuizinas pareiškė politinį nepasitikėjimą Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Urbonui. Politinės peštynės tęsėsi visą vasarą. Į P.Kuizino stovyklą perėjo tvarkiečiai, liberalė Jolanta Rupeikienė, tačiau jiems nepavyko Savivaldybės administracijos direktoriumi paskirti Kęstučio Anglicko, o mero pavaduotoju — Almanto Lukavičiaus. Juo tapo socialdemokratų stovyklai priklausęs konservatorius Mantas Serva. Savivaldybės administracijai iki pat šių metų pradžios laikinai vadovavo darbietis Rimantas Žebrauskas. Tarybai niekaip nepaskiriant nuolatinio Savivaldybės administracijos vadovo, pagrasinta tiesioginio valdymo įvedimu, kas šių metų pradžioje buvo mažai tikėtina: tada iki naujų Tarybos rinkimų buvo likę vos keli mėnesiai. Meras Petras Kuizinas vis dėlto į savo stovyklą perviliojo „valstiečius“, jiems pasiūlant Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Juo, „valstiečių“ siūlymu, mero teikimu tapo Tryškių seniūnas, buvęs policininkas Imantas Motiejūnas. O vykstant Savivaldybės tarybos rinkiminei agitacijai, „valstiečiai“ pamiršo, kad P.Kuizinas buvo jiems palankus, ir nusprendė antrajame tiesioginių mero rinkimų etape paremti ne darbiečių, o socialdemokratų kandidatą — Kęstutį Gusarovą. Socialdemokratai to nepamiršo ir po rinkimų į koaliciją pasikvietė „valstiečius“ bei ištikimus savo sąjungininkus konservatorius.
Tačiau netrukus „valstiečiai“ pasuko ienas kiton pusėn: pareiškė, kad palieka koaliciją ir sudaro kitą — su darbiečiais, tvarkiečiais, liberalais ir visuomeninio rinkimų komitetų „Mūsų Telšiai“ atstovais. Tuomet Telšių rajono „valstiečių“ lyderė Vilma Rumšienė aiškino esą socialdemokratai pareiškė, kad jiems visur turi būti pirmenybė. Tai „valstiečius“ papiktino. O darbiečiai šioje koalicijoje nieko nepageidavo: neva jiems svarbiau „visuomeninis interesas“ nei pareigos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 58 (10170)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.