Atleidžiamas Imantas Motiejūnas, neištvėrė neiškoneveikęs Tarybos nario

I.Motiejūnas baigdamas kalbėti tapo nervingas ir atskleidė (deja, ne pirmą kartą) kitą savo charakterio pusę. I.Motiejūnas pareiškė, kad jo atleidimas yra „asmeninės nuomonės“, „asmeninės problemos“. O Tomui Katkui pareiškė esą jis neturi „stuburo“, „žmogiškų vertybių“. Be to, I.Motiejūnas T.Katkų „tujino“. Lyg maža viso to, I.Motiejūnas T.Katkų išvadino „išdaviku“.

Rašėme, kad grupė Savivaldybės tarybos narių pareiškė nepasitikėjimą Savivaldybės administracijos direktoriumi Imantu Motiejūnu. Praėjusį ketvirtadienį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje Imantas Motiejūnas bent kol kas Savivaldybėje baigė savo karjerą: jis iš pareigų atleistas, kaip praradęs politinį nepasitikėjimą.

Alvydas Ivoncius

„Išdavikai“ abiejose stovyklose?
Nepasitikėjimo I.Motiejūnu pareiškimą pasirašė keturiolika Savivaldybės tarybos narių. Nebuvo pasirašę meras Kęstutis Gusarovas, vicemeras Kazys Lečkauskas. K.Gusarovas ne kartą atvirai demonstravo prielankumą I.Motiejūnui. Pavyzdžiui, vengdavo atsakyti į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus dėl I.Motiejūno sprendimų ir veiksmų. Be to, net jo bendrapartiečiams pareiškus nepasitikėjimą I.Motiejūnu, K.Gusarovas viešai pareiškė juo pasitikintis. K.Lečkauskui permainos nebuvo naudingos: liktų be mero pavaduotojo pareigų, aišku, ir be solidžios algos. Mat, atleidus I.Motiejūną, tektų sudaryti naują valdančiąją koaliciją ir vargiai vicemero pareigos liktų socialdemokratams.
Savivaldybės tarybos posėdyje už I.Motiejūno atleidimą balsavo 13, prieš — 12 Savivaldybės tarybos narių. Taryboje kartu su meru yra 25 nariai. Direktoriui atleisti reikia daugiau kaip pusės dalyvaujančių posėdyje Tarybos narių. Visgi I.Motiejūno „stovykloje“ 12 Savivaldybės tarybos narių neturėjo būti. Mat atvirai jį palaikė keturi „valstiečiai“, Algirdas Žebrauskas su savo žentu Tomu Lekavičiumi, liberalė Jolanta Rupeikienė. Tuo tarpu visų kitų partijų atstovai, nors ir ne visi, buvo pasirašę nepasitikėjimo I.Motiejūnu pareiškimą. Vadinasi, I.Motiejūno priešininkų stovykloje bent teoriškai turėjo būti 18 Savivaldybės tarybos narių. Pagal tvarkiečių sąrašą išrinktas Martynas Gedvilas dar iki balsavimo pareiškė, kad atsiima savo parašą nepasitikėjimo I.Motiejūnu pareiškime. Jeigu jį ir K.Gusarovą bei K.Lečkauską manysime balsavus prieš I.Motiejūno atleidimą, vis dėlto dar lieka du Savivaldybės tarybos nariai, kurie balsavo ne taip, kaip jų partijų rajono skyriuose buvo nuspręsta. Balsavimas buvo slaptas, todėl nėra jokio patvirtinimo, kad K.Gusarovas, K.Lečkauskas, M.Gedvilas palaikė I.Motiejūną.
Kita vertus, mūsų žiniomis, I.Motiejūno šalininkai buvo pasiruošę „pergalės baliui“. Neva Telšių rajono „valstiečių lyderė“ Vilma Rumšienė net turėjo parengtą „pergalės kalbą“. Iš tikrųjų ji buvo užsiregistravusi kalbėti, bet po balsavimo. Paskelbus nepalankius I.Motiejūnui balsavimo rezultatus, V.Rumšienė kažkodėl savo kalbos nebesakė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 67 (10279)

4 Komentarai

  1. Ar tikrai tik vieną kartą suklydo? Kaip organizuojami konkursai į seniūnų postus, savivaldybės skyrių vedėjus? Nukeliami konkursai, kad savi galėtų suspėti pateikti dokumentus į mokyklų vadovų pareigas. Gal čia viską daro mero bendražygiai?

Komentarai nepriimami.