Respublikos gatvė „išspyrė“ gyventojų prašymus

Savivaldybė rekonstruoti Respublikos gatvę kibo nė neužsitikrinusi finansavimo. Laimė, pinigų buvo skirta iš Kelių programos rezervo. Dėl vangiai atliekamų darbų liko nepanaudota daugiau kaip milijonas eurų. O dabar, regis, kybo pavojus, kad dėl šios gatvės teks atsisakyti kitų gatvių remonto ir netenkinti gyventojų prašymų.
Savivaldybės taryba kasmet patvirtina saviškę kelių ir gatvių tvarkymo programą ir neretai ją tikslina. Spalio mėnesį įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje vėl buvo pateikta patikslinta programa.
Toji programa — tvarkytinų kelių ir gatvių sąrašas. Joje numatyta, kiek skirti pinigų remontui, projektavimui, saugaus eismo priemonėms įdiegti. Programą sudaro ar tikslina Savivaldybės administracijos komisija. Ji spalio 14 dieną įvykusiame posėdyje priėjo štai tokios išvados: „Gyventojų prašymus skirti lėšų gatvių remontui šiuo posėdžio metu nenagrinėti, atsižvelgiant į tai, kad yra vykdoma kelių priežiūros ir plėtros programos finansavo pertvarka, kurios metu galimai neliks rezervo lėšų ir Respublikos g. rekonstrukcijai finansavimą reikės skirti iš vietinės reikšmės keliams skiriamo finansavimo“.
Taigi Respublikos gatvės rekonstrukcija gali „nusiurbti“ pinigus, numatytus kitoms gatvėms ir keliams remontuoti. Greičiausiai taip ir nutiks. O juk visai neseniai Savivaldybės taryba pakluso užgaidai pakloti klinkerio trinkelių šaligatvius, išgrįsti dalį Respublikos gatvės ir Turgaus aikštės važiuojamąją dalį akmeninėmis trinkelėmis. Tai darbus pabrangino daugiau nei milijonu eurų.
Vis dėlto atsikvošėta, bet ne visų Savivaldybės tarybos narių. Savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas atsisakyti akmeninių trinkelių ir taip atpiginti Respublikos gatvės rekonstrukciją. Dalis Tarybos narių, pritardami Algirdui Žebrauskui, gynė tas akmenines trinkeles, aišku, suvokdami, kad gali tekti nežinia kuriam laikui atidėti kitų gatvių tvarkymą.
Telšiuose, rajono miesteliuose apstu remontuotinų kadaise asfaltuotų gatvių ar visai neasfaltuotų. Bet „trinkelininkams“, matyt, mažiausiai rūpi tose gatvėse gyvenantys žmonės. O štai dabar komisija nutarė net nenagrinėti gyventojų prašymų, nes pinigų reikės Respublikos gatvei ir Turgaus aikštės daliai rekonstruoti.
Tarybos naujai patikslintoje programoje daugiausia perskirstomi sutaupyti remontuojant gatves ir kelius pinigai. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

  1. Nu taip ir reikejo tiketis.atlyginimus juk tuos metus reikejo moketi,tai tempe guma,kol pabrango 1000.000 Stroika vėka… nuo liepos mėnesio nieko nepadarė.Fotografavau liepa ir dabar…rask skirtumus…?

Komentarai nepriimami.