Pateikti duomenys, manytume, atskleidė ne tai, ko V.Rumšienė tikėjosi

Dar vasario 10 dieną Savivaldybės tarybos narė Vilma Rumšienė kreipėsi į Antikorupcijos komisiją, prašydama atlikti tyrimą dėl viešinimo reikalų Telšių socialinių paslaugų centre. Antikorupcijos komisija viename posėdžių pageidavo, kad Tarybos narė savo skundą papildytų. V.Rumšienė taip ir padarė. Jos skundas toliau buvo nagrinėjamas gegužės 31 dieną įvykusiame Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje. Bet vietos „valstiečių“ vedlė, susirūpinusi vienos įstaigos viešinimo reikalais, pamiršo kitus, kur kas rimtesnius.

Alvydas Ivoncius

Pamatė tai, ką norėjo pamatyti

Vilma Rumšienė.

Vasario 10 dienos skunde V.Rumšienė rašė, kad Savivaldybės tarybos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija 2021 metų spalio mėnesį Telšių socialinių paslaugų centro direktorės Rasos Gustienės paprašė pateikti informaciją dėl viešinimo paslaugų pirkimo. Gauta informacija, jog 2019 metais viešinimo paslaugų pirkta už 1 tūkst. 250 eurų, 2020 metais — už 210 eurų, 2021 metais — už 2 tūkst. 101 eurą.
Vėliau frakcija paprašė pateikti informaciją, kurių laikraščių leidėjai buvo apklausti ir iš kurių gauti pasiūlymai. Tačiau neva R.Gustienė prašomos informacijos nepateikė, užtat paaiškino, kokią informaciją gali gauti Savivaldybės tarybos nariai.
Skunde V.Rumšienė rašė: „Stebima, kad nuo 2021 m., kai buvo pradėtos nagrinėti audito Telšių socialinių paslaugų centre ataskaitos, viename vietos laikraštyje itin aktyviai pradėti didelės apimties straipsniai apie Telšių socialinių paslaugų centrą. Tuo pat metu šiame laikraštyje pradėti publikuoti ir šios įstaigos direktorei R.Gustienei palankūs straipsniai.“
V.Rumšienė, nelabai tiksliai ir pagrįstai motyvuodama, ėmė ir nusprendė: „Tokie Telšių socialinių paslaugų centro direktorės R.Gustienės veiksmai galimai turi korupcinių veiksmų požymių.“

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 46 (10457)