Telšių regione baigėsi maisto rūšiavimo akcija „Nesuvalgei – surūšiuok į kompostą atiduok!“

Įgyvendinant projektą ,,Rūšiuojamuoju būdu surinktų maisto ir virtuvės atliekų apdorojimo infrastruktūros sukūrimas Telšių regione“ Nr. 05.2.1-APVA-R-008-81-0002“ Plungės, Mažeikių ir Telšių savivaldybėse buvo vykdoma akcija  „Nesuvalgei – surūšiuok į kompostą atiduok!“. Akcija prasidėjo rugpjūčio mėn. Mažeikių mieste, Mažeikių mieste spalio mėnesį įvyko ir paskutinis renginys. Per šiuos du mėnesius su projektu buvo dalyvauta įvairiuose renginiuose visame Telšių regione. Šios akcijos metu buvo siekiama supažindinti gyventojus su realia maisto rūšiavimo nauda bei pagrindinėmis taisyklėmis, kaip tai daryti teisingai.

Renginių metu dalyviams buvo pateikta informacija, kas laikoma maisto ir virtuvės atliekomis, kaip šių atliekų rūšiavimas gali padėti sutaupyti bei gyventi švariau ir kokybiškiau. Renginių metu buvo išdalinta 250 vnt. maisto atliekų rūšiavimo kibirėlių ir kitos UAB „Telšių regiono atliekų tvarkymo centras“ atributikos.

Šiuo metu UAB Telšių regiono atliekų tvarkymo centras taip pat vykdo maisto – virtuvės atliekų priemonių dalinimą Mažeikių privačių namų gyventojams. Gyventojai bus nemokamai aprūpinti 240 litrų talpos rūšiavimo konteineriais.

Džiaugiamės gyventojų sąmoningumu ir atvirumu naujovėms. Todėl galima tikėti, kad šių renginių ciklas bus stiprus startas pradėti rūšiuoti maisto ir virtuvės atliekas bei visiems kartu prisidėti prie žiedinės ekonomikos kūrimo.