Padėkos šventosios Mišios už gyvenimo dovaną

Vyskupas kartu su juo šventąsias Mišias koncelebravusiais kunigais ir iš Kauno atvykusiu diakonu.

Telšių vyskupijos katedroje buvo aukojamos iškilmingos šventosios Mišios, kurių metu už gyvenimo ir pašaukimo dovaną dėkojo iškilmingai liturgijai vadovavęs Telšių vyskupijos Ganytojas vyskupas Algirdas Jurevičius. Švęsdamas savo auksinį amžiaus jubiliejų — 50-metį vyskupas meldėsi kartu su juo šventąsias Mišias koncelebravusiais kunigais, iš Kauno atvykusiu diakonu ir gausiu į Katedrą susirinkusiųjų būriu iš visos Telšių vyskupijos.
Kan. Andriejus Sabaliauskas

Šventąsias Mišias, kurių metu giedojo Telšių vyskupijos katedros sumos choras, vadovaujamas vargonininkės Dalios Pleškienės, tiesiogiai transliavo Marijos radijas. Sakydamas pamokslą, vyskupas išryškino tos dienos šventojoje liturgijoje skaitomus Šventojo Rašto skaitinius, komentavo Evangeliją apie sūnų palaidūną, išryškindamas Tėvo svarbą ir jo nenuilstamą meilę visiems savo vaikams — ir tam, kuris paklysta ir tam, kuris išlieka teisus. Vyskupas kvietė mokytis iš Evangelijos pasakojimo nenustoti ieškoti Dievo Karalystės ir visada sugrįžti pas savąjį Dangiškąjį Tėvą. Taip pat Ganytojas pamokslo metu pasidalino savo dėkingumu Dievui ir artimiausiems žmonėms už gyvybės, gyvenimo, pašaukimo ir palaikymo dovanas.
Po šventųjų Mišių ir Ganytojo palaiminimo, Telšių vyskupijos katedroje išsirikiavo didžiulis pulkas svečių bei telšiškių, atvykusių pasveikinti savo Ganytoją gražaus ir prasmingo jubiliejaus proga. Vyskupą sveikino Telšių vyskupijos teritorijoje esančių savivaldybių merai, Telšių apskrities ligoninės atstovai, švietimo įstaigų vadovai, katalikiškų organizacijų atstovai, Telšių vyskupijos katedros Šv. Antano Paduviečio parapijos tarybos nariai, pavieniai žmonės, o visų sveikinimus vainikavo choro ir visų iškilmės dalyvių darniai sugiedotas „Ilgiausių metų“.
Sveikinimuose išryškintas vyskupo uolumas, nuoširdumas, meilė Žemaitijai ir ypač žemaičių kalbai, nes jo rūpesčiu kiekvieną sekmadienį visoje vyskupijoje visuotinės maldos tekstas skaitomas žemaitiškai. Linkėta Ganytojui daug prasmingų darbų, geros sveikatos, sėkmingos tarnystės, gausios Dievo palaimos.
Po sveikinimų vyskupas Algirdas Jurevičius visiems padėkojo ir šventės dalyvius pakvietė šventinių pietų, kurie buvo surengti Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijoje — Telšių vyskupijos pastoraciniame centre.
Tos dienos iškilmėse buvo renkamos aukos nuo karo kenčiančiai Ukrainai paremti.
***
Vyskupas Algirdas Jurevičius gimė 1972 m. kovo 24 dieną Vievyje. Telšių vyskupu ordinaru jis paskirtas 2020 m. birželio 1 dieną.
Dievas telaimina garbųjį Telšių vyskupijos Ganytoją vyskupą dr. Algirdą Jurevičių ir savo globa jį telydi ilgiausius metus!