Dėl „barbės devyndarbės“ Nevarėnų kultūros centro direktoriui – nemalonumai

Darbo inspekcijos Šiaulių teritorinis skyrius, pagal Savivaldybės tarybos nario Algirdo Bacevičiaus pranešimą, atliko tyrimą dėl Nevarėnų kultūros centro darbuotojo Martyno Miliausko darbo laiko. Panašu, kad tyrimu nustatyta – Martyno Miliausko darbo laikas Nevarėnų kultūros centre kartais sutapdavo su darbo laiku kitose įstaigose.

Alvydas Ivoncius

Tyrimą pradėjo Antikorupcijos komisija
Kad M.Miliauskas dirba net keliose įstaigose, rašėme anksčiau. Birželio mėnesį, pagal A.Bacevičiaus skundą, Savivaldybės taryba dėl M.Miliausko sugebėjimo dirbti keliose vietose nusprendė pradėti tyrimą.
A.Bacevičius skunde rašė, kad M. Miliauskas dirba Plungės rajono Stanislovo Narutavičiaus gimnazijoje ir Platelių meno mokykloje muzikos mokytoju, Nevarėnų kultūros centro meno vadovu, o anksčiau dirbo dar Lietuvos neįgaliųjų ir pensininkų bendrijoje, Etninės kultūros globos taryboje. Anot A.Bacevičiaus, paanalizavus M.Miliausko darbo grafikus, paaiškėjo, kad antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais tuo pačiu laiku M.Miliauskas galimai dirbo keliose pareigose vienu metu ir gavo už tai atlyginimą keliose įstaigose.
„Kalvotajai Žemaitijai“ M.Miliauskas neigė, kad jo darbo valandos Nevarėnų kultūros centre sutampa su darbu Platelių ir Alsėdžių mokyklose. M.Miliauskas mano, kad atlyginimą Nevarėnų kultūros centre užsidirba sąžiningai, kadangi padaro viską, ką reikia.
Nevarėnų kultūros centre M.Miliauskas vadovauja trims meno mėgėjų kolektyvams: vyrų trio, instrumentiniam ansambliui ir moterų vokaliniam ansambliui „Svaja“. Centre M.Miliauskas turi iš viso 1,25 etato.
Birželio mėnesį Nevarėnų kultūros centro direktorius Albinas Šmukšta sakė, kad M.Miliauskas dirba gerai, jo vadovaujami kolektyvai plačiai žinomi. Pasak A.Šmukštos, į darbo grafikus neįrašysi veiklos savaitgaliais, kurie oficialiai nėra darbo dienos. „Neturime iš ko mokėti už darbą savaitgaliais, todėl tai grafikuose neatsispindi, nors realiai žmonės neretai dirba ir išeiginėmis dienomis“, – „Kalvotajai Žemaitijai“ sakė A.Šmukšta.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.73)