Aukštųjų mokyklų mugėje apsilankė daugiau kaip 1000 gimnazistų

Telšių sporto arenoje surengtoje aukštųjų mokyklų mugėje dalyvavo gausybė gimnazistų.

Praėjusį trečiadienį rajono mokyklų gimnazistai sugužėjo į jiems skirtą renginį „Aukštųjų mokyklų mugė Telšiai 2024“, įvykusį Telšių sporto arenoje.

Jolanta Stonienė
Telšių švietimo centro karjeros specialistė

Susirinkusiesiems programą pristatė studijų mugės organizatorės – Telšių švietimo centro karjeros specialistės, o Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Lina Leinartienė pasveikino mokinius ir atvykusius svečius. Ji akcentavo tai, kad šį kartą aukštojo mokslo įstaigos taip gausiai susirinko mūsų mieste, todėl gimnazistams svarbu pasinaudoti sudaryta galimybe kuo daugiau sužinoti apie studijas ir tinkamai atsispręsti dėl profesinės karjeros. Aktualiu mūsų miesto gimnazistams renginiu pasidžiaugė Seimo narys Valentinas Bukauskas.
Karjeros specialistai pastebėjo, kad didelė dalis abiturientų dar nėra apsisprendę, ką veiks baigę mokyklą, o kai ateina laikas pateikti dokumentus, tiesiog priima spontanišką sprendimą.
Kad nežengtum lengviausiu keliu, reikia išsiaiškinti ne tik ko nori, bet ir ką iš tiesų galėtum veikti.
Renginyje nuskambėję mokslo įstaigų atstovų pranešimai buvo skirti padėti gimnazistams sprendimų priėmimo kelyje: ar „Ateities profesijos pasirinkimas – misija įmanoma?“– į šį klausimą atsakė Šv. Ignaco Lojolos kolegijos lektorė Maja Timofejeva, Ateities profesijų centro koordinatorė. Apie galimybes studijuoti užsienyje papasakojo Kastu International studijų užsienyje koordinatorė Virginija Dargė ir Kalba.lt atstovė Urtė Buikytė. Vilniaus Gedimino Technikos universiteto ir Vilniaus universiteto studentai bei akademiniai konsultantai savo pranešimuose supažindino mokinius su studijų aktualijomis „studentų lūpomis“. Vilniaus kolegijos lektorė Jadvyga Voišnis papasakojo apie inovacijas turizme ir pakvietė tapti inovatyviais turizmo vadybininkais.
Į Telšių sporto areną pristatyti savo studijų programų, papasakoti apie įstojimo galimybes ir studentišką gyvenimą atvyko 10 Lietuvos universitetų ir 12 kolegijų. Patrauklūs VšĮ Telšių jaunimo centro ir Užimtumo tarnybos regioninio karjeros centro stendai kvietė susipažinti su jų veikla, atlikti karjeros testus, sukti „Laimės ratą“. Arenoje šventinę nuotaiką kūrė jaunieji būgnininkai Benas, Elijus, Gustas, Ugnius ir jų vadovas Artūras Dargužis.
Aukštųjų mokyklų mugėje apsilankė daugiau nei 1000 gimnazistų, kurie pabendravo su daugiau nei 100 mokslo įstaigų atstovų. Šį didelį renginį suorganizuoti padėjo Telšių rajono savivaldybė, Žemaitijos verslo centras, Telšių sporto ir rekreacijos centras, Telšių kultūros centras, Telšių meno mokykla, Vincento Borisevičiaus gimnazijos mokiniai Dominyka ir Irmantas – renginio vedėjai, Telšių „Džiugo“ gimnazijos devintokai ir dešimtokai – savanoriai.