Gedrimų savarankiškų gyvenimo namų nuoma: nesusipratimai ir netvarka

Rašėme, kad Savivaldybės taryba priėmė gana keistą sprendimą – išnuomoti Gedrimų savarankiško gyvenimo namus. Kartu su seneliais. Neva Savivaldybei tie namai pernelyg didelė finansinė našta. Toks valdininkų aiškinimas glumino: kas nuomosis, jei Savivaldybei yra našta, o verslininkui bus naudinga?

Alvydas Ivoncius

Prekybininkai užsiėmė socialine veikla
Panašu, valdininkų aiškinimai esą Gedrimų senelių globos namai vien slegia rajono biudžetą buvo jei ne iš piršto laužti, tai gerokai perdėti. Ir štai kodėl. Paskelbus nuomos konkursą, jame dalyvavo net trys bendrovės. Ne itin stiprios, kiek galima spręsti iš „Rekvizitai. Lt“ duomenų. Ir nė viena anksčiau nevystė jokios socialinės globos veiklos.
Savivaldybės administracija „Kalvotajai Žemaitijai“ pranešė: „Dalyvavo 2 juridiniai ir 1 fizinis asmuo. Laimėjo UAB „Agrogilė“, pasiūliusi didžiausią nuompinigių dydį – 2 577 Eur/mėn. Nuomos sutartis su UAB „Agrogilė“ pasirašyta š.m. vasario 12 d.“.
Pasidomėjome, kas toji „Agrogilė“. Savo internetinėje svetainėje ši bendrovė skelbiasi prekiaujanti traktorių, kombainų dalimis, gyvulininkystės prekėmis, virvėmis, grandinėmis ir trosais, dažais ir kitokiomis ūkinėmis prekėmis. Tokia veikla, sakytume, nė iš tolo nesusijusi su socialinių paslaugų teikimu. Pagal „Rekvizitai.Lt“ duomenis, įmonėje dirbo tik du darbuotojai.

Neva per brangiai kainavo Savivaldybei
Atkreipkite dėmesį, kad verslininkas ketina kas mėnesį mokėti pusantro tūkstančio eurų nuompinigių, kai tuo tarpu Savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė Tarybos nariams tikino esą tie namai rajonui per brangiai kainuoja. Kaip matote, verslininkas tikisi, net mokėdamas tokius nemenkus nuompinigius, dar ir užsidirbti. Antraip, ko užsiimtų tokia veikla?
L.Bukauskienė Tarybos narius įtikinėjo, kad pastatui remontuoti reikėtų bemaž 64 tūkst. eurų. Išnuomojus Gedrimų savarankiško gyvenimo namus, neva Savivaldybei nebereikėtų išleisti tos sumos. Tačiau Savivaldybės tarybos Vietos ūkio ir ekonomikos komitetui, dar prieš priimant biudžetą, buvo pateiktas sprendimo projektas su gudriai numatyta suma pastatui remontuoti. Vėliau ši suma pradingo, bet ar nėra apdairiai paslėpta kitose biudžeto dalyse?
Lyg maža to, vėliau, jau įvykus konkursui, neva prabudo apsižioplinę valdininkai. Pastatą išnuomojo, bet baldus ir visokiausią įrangą – ne. Vasario mėnesio Savivaldybės tarybos posėdžiui buvo parengtas sprendimo projektas nuomininkui panaudos būdu dešimčiai metų perduoti visą ilgalaikį ir trumpalaikį turtą: lovas, stalus, mini virtuvėles, šaldytuvus, skalbimo mašinas ir visa kita, kas reikalinga kasdienei veiklai. Tik to dar negana: pasiūlyta perduoti automobilį, nešiojamuosius kompiuterius, benzininį pjūklą, televizorius, „namų kiną“, žoliapjovę, sniego valytuvą ir panašius reikmenis.
Taigi nuomininkas „pasiima“ Gedrimų savarankiško gyvenimo namus, kaip sakoma, „ant gatavo“: nereikia nieko pirktis.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.20)

1 Komentaras

  1. Afera vidurį baltos dienos ir visi tyli…
    Iš vis kas darosi Telšiuose? Ar yra atsakingi asmenys?

Komentarai nepriimami.