Naktį Ramunių gatvėje paniką sukėlė gaisras

Antrąją šv.Velykų dieną gaisras Telšiuose nuniokojo dviejų šeimų turtą. Laimė, aukų ir sužeistųjų išvengta.  

Giedra Akavickienė

Balandžio 6-ąją 22 val. 50 min. Telšiuose, Ramunių gatvėje Nr. 4, atvira liepsna degė gyvenamojo namo stogas. Pirmieji gaisrą pastebėjo kaimynai, iš pradžių pamanę, kad lauke šaudo fejerverkai.
Bendruoju pagalbos telefonu 112 pagalbos šaukęsi žmonės piktinosi, kad operatorė, jų nuomone, uždavinėjo nereikalingus klausimus, tuo tarpu ugniagesių gelbėtojų reikėjo laukti net 15 minučių, kai nuo Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos iki degančio namo lengvuoju automobiliu galima atvažiuoti daugiausiai per 5 minutes.
Pagaliau atvykę ugniagesiai vandenį pumpavo iš ligoninės kiemo, Kalno gatvėje, hidranto. Išgelbėti šiferiu dengto stogo nepavyko. Supleškėjo pastato stogas, išdegė palėpėje buvę namų apyvokos daiktai, vandeniu sulietos pirmo ir antro aukštų patalpos.
Labiausiai tikėtina gaisro priežastis — gedimas namo elektros instaliacijoje.
Ugniagesiai pasidžiaugė, kad išsaugotas 8 metrų atstumu nuo degančio namo stovintis kitas gyvenamasis namas. Gelbėtojai ir paskutiniai smalsuoliai išvyko apie pusę trijų nakties.
Išaušo rytas, nukentėjusioms šeimoms teks sukti galvas, kaip greičiau uždengti stogą. Po kaimynų nelaimės sunkiai atsigaunantys Ramunių gatvės gyventojai teigė, jog ir šiandien pikta dėl Bendrojo pagalbos centro darbo.

Pašnekovas papasakojo išbaręs operatorę, kam ši klausinėja be reikalo ir nesiunčia specialistų į nelaimės vietą. Kiti skambinusieji pagalbos numeriu tvirtino, kad iš pirmo karto neprisiskambino, kitiems pasakyta palaukti dėl užimtų linijų. Be to, Ramunių gatvės gyventojams nesuprantama, kodėl dujininkai po gaisro prisistatė tik rytą.
Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos viršininkas Tomas Šverebas „Kalvotajai Žemaitijai“ teigė, jog, Bendrojo pagalbos centro duomenimis, pirmasis skambutis apie nelaimę Ramunių gatvėje užfiksuotas 22 val. 50 min., o 22 val. 54 min. ugniagesiai gelbėtojai jau gesino gaisrą.
„Bendrajame pagalbos centre pokalbiai įrašomi, nemanau, kad kam nors kiltų noras klastoti duomenis“,— sakė T.Šverebas.  
Tiesa ta, kad tyrimais įrodyta, jog nutikus nelaimei ir laukiant pagalbos, žmonėms laikas prailgsta daug kartų.