Kilnus telšiškio ir jo kolegos poelgis Airijoje

„Kalvotoji Žemaitija“ apie telšiškį Marių Beniušį, kaip perspektyvų galiūną, jau yra  rašiusi. Visai neseniai, šv.Velykų vakarą, Marius atsidūrė ir Airijos žiniasklaidos dėmesio centre, nes šioje šalyje apsaugos darbuotoju dirbantis telšiškis su kolega Jamesu Finerty išgelbėjo jaunuolį nuo mirtinų užpuolikų dūrių.

Simona Damanskytė

Pasak jau ne vienerius metus Airijoje gyvenančio M.Beniušio, incidentas įvyko per šv.Velykas, sekmadienį, apie 20 valandą, Dublino pietinėje pusėje, Miltauno traukinių sustojime, Luas tramvajų linijoje.
„Pamačiau du suaugusius vyrus, mušančius jaunuolį, tuoj pat nuspaudžiau avarinio stabdymo mygtuką, kad tramvajus sustotų. Nedelsdami su kolega bėgome gelbėti nelaimėlio. Vėliau paaiškėjo, kad  30-mečiai vyrai užpuolė 4 jaunuolius, tačiau tik vieną iš jų pagavo ir pastarasis stipriai nukentėjo“, — pasakojo M.Beniušis.
Gelbėdamas jaunuolį, M.Beniušis sakė negalvojęs apie pasekmes, nes dirbo savo darbą. Tačiau apsaugininkams susidoroti su ginkluotais peiliais ir ašarinėmis dujomis užpuolikais nebuvo lengva — gelbėtojai taip pat nukentėjo.
Po šio įvykio telšiškiui nustatyti dešinės rankos nykščio audinių paplėšimai ir sausgyslių patempimai. M.Beniušio kolegai peiliu įdurta į dešinę koją, atsirado 5 cm gylio žaizda. Mariui medikai susiuvo šešias siūles, jo sveikata šiuo metu stabili. Be to, abu kolegos patyrė psichologinę traumą.
Marius sakė, jog dvidešimtmečiui jaunuoliui, kurį jie išgelbėjo, peiliu į nugarą buvo durta septynis, o į kaklą — tris kartus. Medikai jaunuoliui susiuvo 49 siūles. Jei drąsiai pasielgę apsauginiai nebūtų įsikišę į šį užpuolimą, jaunuolis būtų neišgyvenęs.
„Dėl šio įvykio mano partneris Jamesas Finerty turėjo atšaukti ilgai planuotas atostogas, o aš negaliu dalyvauti „BodyPower Expo“ varžybose Anglijoje, kurioms itensyviai ruošiausi apie metus. Deja, dėl to teks praleisti Lietuvos galiūnų čempionato pirmus du etapus, kurių vienas vyks ir Telšiuose“, — pasakojo drąsus žemaitis.
Anksčiau viename interviu „Kalvotajai Žemaitijai“ M.Beniušis užsiminė, jog norisi ir toliau garsinti savo miestą, tad pažadus Marius tesi su kaupu. Jau dabar Airijos žiniasklaida kolegas vadina didvyriais.

Nuotraukoje: Marius Beniusis (pirmas iš kairės) su kolega James Finerty išgelbėjo jaunuolio gyvybę.